Njezini biološki roditelji pokušali su je se riješiti na sve načine: Evo kako joj je Bog pomogao da oprosti
Foto: Faithpot.com

Dawn Milberger, sada stara 55 godina, “šokirala” se kada je saznala strašnu istinu o svojim biološkim roditeljima i svom životu dok je bila u utrobi svoje biološke majke.

Ali usred te užasne istine je priča o preživljavanju, bezuvjetnoj ljubavi i oprostu.

Posvojena kao beba

Gospodin i gospođa Milberger usvojili su Dawn kao bebu. Par nije mogao zatrudnjeti, pa im je liječnik predložio da razmisle o posvojenju. Dawnin otac je odmah znao da je to “njegov poziv”, jer je i sam ostao siroče u dobi od 14 godina.

Milbergeri su Dawn i njezinom bratu, također posvojenom, pružili dom pun ljubavi i vjere. Iako su Dawnini roditelji sada pokojni, svojoj su djeci pružili sigurnost i bezuvjetnu ljubav te izgradili brak koji je trajao 50 godina! Bez sumnje, ta podloga pomogla je Dawn da se suoči i preživi kušnje koje je proživjela kao odrasla osoba.

S 18 godina čula je cijelu priču o posvojenju

U dobi od 18 godina, u veljači 1986., Dawn Milberger je prvi put upoznala svoje biološke roditelje. Iako je dugo znala za njezino posvojenje, nije znala da su je njezini biološki roditelji pokušali pobaciti.

Dawnini biološki roditelji živjeli su u okruženju u kojem je trudnoća izvan braka bila vrlo sramotna. No, umjesto da se suoče sa svojim lošim izborima, Dawnini biološki roditelji učinili su nezamislivo i pokušali izazvati pobačaj.

Nakon što je upoznala svoje biološke roditelje, Dawn je saznala da su njih dvoje u više navrata pokušali prekinuti trudnoću. Medicinska sestra, koja je bila prijateljica njezinih bioloških roditelja, dala je njenoj majci injekcije kako bi izazvala pobačaj. A njezin biološki otac udario je šakom u trbuh kako bi namjerno prekinuo trudnoću.

Kada su je Dawnini biološki roditelji upoznali, odmah su prepoznali užasne odluke koje su tada napravili. Ponizno su priznali svoje grijehe i zamolili Dawnin oprost.

Pronalaženje oprosta
Foto: Facebook/Paul Koler

Pronalaženje oprosta

Dawn se prisjetila kako su riječi njezine majke promijenile stvari.

“‘Imaš dvoje ljudi koji traže milost, bolje budi jako oprezan kako ćeš na to odgovoriti,’ preplavio me ovaj neodoljiv osjećaj suosjećanja za njih. Odmah sam bila preusmjerena s ponosnog bijesa u svojoj boli na suosjećanje za ovo dvoje ljudi. Dakle, to je bila ogromna lekcija o oprostu i milosrđu.”

Uz snažno svjedočanstvo ove osobe koja je preživjela pobačaj, Dawn govori o svemu ljudima diljem zemlje. Živi sa svojim suprugom s kojim je 21 godinu. Kako biste saznali više o njezinoj govorničkoj službi, posjetite web stranicu The Abortion Survivors Network.

“Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se.” (Luka 6, 37)