Sotona se najviše boji ovakvih vjernika

Sotona najviše zavidi i boji se onih koji su s Bogom u molitvi i koji su odlučili dići se i boriti u vjeri.

Sotona se boji čak i male vojske onih koji su u vjeri opasani za borbu. On se krije pred onima koji su na nogama, spremni oduprijeti mu se. A zbog toga što vas se boji, namjera mu je neutralizirati vaš borbeni duh.

Đavao to čini pokušavajući vam preplaviti um poražavajućim, dekoncentrirajućim i strašnim mislima koje stvaraju nepovjerenje i sumnjaju u Božju silu.

VIDI OVO: 15 stvari koje Sotona i zli duhovi mogu činiti

On će vikati u vaš um i duh: “Nema više koristi boriti se. Preslab si od svojih osobnih bitaka. Nikada nećeš postati pobjednik. Sile pakla prevelike su da bi se pobijedile. Opusti se, dakle. Ne moraš više biti tako žestok u vezi s bitkom.”

Ljubljeni, čitava njegova strategija je da skinete oči s pobjede na križu. On želi da skrenete pogled na svoju slabost, na svoj grijeh i na svoje nedostatke te zbog toga pojačava vrućinu vaših sadašnjih problema i trpljenja. On želi da povjerujete da niste dovoljno jaki da idete dalje. Ali ne radi se o vašoj snazi, nego o Isusovoj.

Činjenica je da ćemo svi biti u bitki dok ne umremo ili dok se Isus ne vrati. Možemo primiti razdoblja mira, razdoblja odgode, ali dokle god smo na ovoj zemlji, uključeni smo u duhovno ratovanje. Tim bitkama jednostavno nema kraja.

VIDI OVO: 10 stvari koje nam sotona ne može učiniti

Zbog toga je Pavao rekao da nam je Isus dao tako jako oružje da obara utvrde. Opremljeni smo oružjem koje sotona ne može podnijeti: molitvom, postom i vjerom.

Neki kršćani tako su se usredotočili na svoju bol ili kušnju da su se pomirili s njom. Kad sretnete takve vjernike, jedina stvar o kojoj mogu pričati jest njihova borba. Nikada ne čujete nikakvo spominjanje pobjede koju je Krist za njih zadobio.

Neka nikada ne bude tako s narodom Božjim! Za nas je došlo vrijeme da skinemo oči sa svojim trenutačnih nevolja. Moramo skinuti pogled s naših kušnji i usredotočiti ih na Zapovjednika ovoga rata. Isus drži ključeve za sve pobjede i on nam je obećao: “Snabdio sam vas sa svakim oružjem potrebnim za bitku. I spreman sam i voljan dati vam snagu u vrijeme slabosti.”

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!