Ako Bog nije poštedio svog vlastitog Sina, kako vam neće dati sve ostalo s Njim

Mnogi ljudi nalaze da je teško misliti o Bogu kao o dobrom ocu, jer ga gledaju kroz oči prošlih iskustava. Bog opisuje svoju narav Mojsiju kao “milosrdan i milostiv, spor na gnjev, a bogat dobrotom i istinom” (Izl 34,6).

Sotona voli usaditi u vaš um iskrivljenu sliku o Ocu, upravo kao što je pokušavao Jobu kad je ovaj optužio Boga da je “špijun u nebu”. Đavao vas pokušava navesti da povjerujete kako je Bog voljniji osuditi vas nego spasiti i blagosloviti. “A sad nad svakim mojim vrebaš korakom, nijednog mi grijeha nećeš oprostiti. U vreći si prijestup moj zapečatio i krivicu moju svu si zapisao” (Job 14,16-17). Rekao je: “Gospodine, ideš za mnom da vidiš hoću li pasti. Stavljaš sve moje grijehe u vreću i čuvaš da ih na sudu upotrijebiš protiv mene.”

Istina je to da Bog uopće nije špijunirao Joba. Bio je tako pun ljubavi za njega da se njime hvalio. Kad smo usred kušnji i poteškoća, skloni smo zaboraviti što Bog kaže o svojoj vlastitoj naravi. Međutim, kad bismo mu samo mogli vjerovati u takvim vremenima, imali bismo mir i sigurnost u svojoj duši. Iznova i iznova vidimo:

  • Bog je spreman oprostiti sve vrijeme: “Jer ti si, Gospod, dobar i rado praštaš” (Ps 86,5).
  • Bog je strpljiv s nama, pun nježnosti i milosrđa. “Gospodin je dobar svima, milosrdan svim djelima svojim” (Ps 145,9).
  • Spor je na srdžbu. “Milostiv je Jahve i milosrdan, spor na srdžbu, bogat dobrotom” (Ps 145,8).

Kad dolazite pred Gospodina u štovanju, budite vrlo pažljivi kakvu sliku Boga donosite u njegovu nazočnost. Budite potpuno uvjereni da vas ljubi i da je sve ono što kaže da je!

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org