NaslovnicaDuhovnostSotonin poslanik koji i vas muči i zlostavlja

Sotonin poslanik koji i vas muči i zlostavlja

Vjerujem da je svakom pobožnom čovjeku dodijeljen opunomoćen sotonin poslanik da ga muči i zlostavlja. Ako se sve više primičite Gospodinu, onda ćete se suočiti s punim gnjevom bijesna đavla.

Međutim, postoji put da se sotonin gnjev protiv vas pretvori u slavu Božju. Činjenica je da mi nismo bespomoćna dječica. Dobili smo oružje i sredstva koja su tako snažna da ruše sotonske utvrde. Što je naše najsnažnije oružje? Obećanja Boga Svevišnjeg.

Pismo nam govori: “Oduprite se đavlu, pa će pobjeći od vas” (Jak 4,7). Možda ćete pitati: “Ali kako da se oduprem đavlu?” Hraneći se obećanjima Božjim. Čineći ih dijelom samoga svog bića i pozivajući se na njih kad ste pod paljbom, citirajući ih đavlu. Evo samo jednog primjera takva obećanja:

“Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom. Gle, postidjet će se i smesti svi koji su na tebe bjesnjeli, bit će uništeni i propast će oni što se s tobom parbiše! Tražit ćeš svoje protivnike, ali ih nećeš naći. Bit će uništeni, svedeni na ništa oni koji protiv tebe vojuju. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, krijepim desnicu tvoju i kažem ti: ‘Ne boj se, ja ti pomažem'” (Iz 41,10-13).

Autor: David Wilkerson