Sotonino najjače oružje protiv vjernika

Duh razočaranja je sotonino najjače oružje protiv Božjih izabranih. Najčešće ga koristi kako bi nas uvjerio da smo na sebe navukli gnjev Božji, ne udovoljavajući Božjim svetim standardima.

Ali apostol Pavao nas potiče da ne postanemo žrtva đavolje zamke: “… da nas ne bi prevario sotona; njegove nakane vrlo dobro poznajemo” (2 Kor 2,11).

On kaže: “Morate vidjeti čemu zapravo služi vaše obeshrabrenje – demonsko oružje – strelica koju sotona baca u vas da počnete sumnjati u sebe. On zna da vas ne može kušati kako biste skrenuli od Isusa pa vas potapa u opakim lažima kako biste pomislili da nikada nećete biti dovoljno dobri da služite Kristu.”

Duh kralja Davida bio je doveden tako nisko iznemoglošću, žalošću, osjećajem uznemirenosti. Osjećao se suhim i praznim, bez vodstva: “Srce mi udara silno, snaga me ostavlja, i svjetlost vida očinjeg gasi se” (Ps 38,11).

On kaže: “Gospodnja objava i otkrivenje su me napustili i ne mogu dosegnuti Boga kao ranije.”

Osobno znam kako se David osjećao. Primio sam mnoge bogate blagoslove tijekom moje službe, ali mnogo puta me usred velikih događanja svladalo obeshrabrenje. U trenucima naših najvećih duhovnih pobjeda mi smo mete za sile pakla.

Postoje mnoge biografije pobožnih muškaraca i žena koje je Gospodin silno upotrebljavao. Svaki pojedini od njih borio se s obeshrabrenjem koje ga je onesposobljavalo.

Primjerice, veliki britanski propovjednik C.H. Spurgeon doveo je mnoge Kristu kroz svoje snažne propovijedi, ali patio je od strašnih napada potištenosti.

Prva stvar koju Duh Sveti čini u takva vremena je da vas podsjeti na sva dragocjena Isusova obećanja. On će preplaviti vašu dušu tim obećanjima i vaš duh će se u vama podići.

Djelo Duha Svetog je da poništi neprijateljeve laži i donese ohrabrenje sa visine! Budite uvjereni da će svi koji čekaju na Gospodina primiti njegova slavna obećanja!

Autor: David Wilkerson