Sotonist je mislio da je samoubojstvo jedini izlaz, sve dok nije sreo Isusa

Ovaj bivši Sotonist je mislio da je samoubojstvo jedini izlaz. Ali onda je jednom prilikom čuo za Isusa.

Ben Atkins odrastao je u kaotičnom domu i zbog toga je preispitivao sve što je naučio. Iako bi nedjeljom išao u crkvu sa svojim roditeljima, to je bila više izvanjska vjera, bez iskrenog odnosa s Bogom.

Crkva koja nije imala razumijevanja za ljude

“Oni nisu imali mjesta za patnju, nisu imali mjesta za stvarnu ranjivost ili slabost, a još manje za nadnaravnu Božju moć”, kaže Atkins o svojim ranim godinama u crkvi. “To je bila crkva koja nije vjerovala u Boga koji je danas na djelu kroz bilo što osim Biblije.”

U potrazi za vezom i svrhom života, Atkins se okrenuo životu droge, seksa i nekršćanske meditacije.

“Sve što mogu reći je da sam imao tu duboku žudnju u sebi da se povežem sa svojom patnjom i da to priznam. I to je ono što me navelo da istražim neke stvarno mračne načine života.”

Mračna strana života

Počeo je čitati sotonističku bibliju. Međutim, također je počeo izvoditi rituale dok je čitao.

“Izvodio sam određene rituale s prijateljima kako bih iskoristio moć oko sebe ili u sebi ili što već”, rekao je. “Imao sam prijatelje za koje bi, pretpostavljam, rekli da su vještice ili što već.”

U početku, iako je Atkins počeo dobivati ​​čudne porive poput urezivanja pentagrama u prsa, osjećao je da to ima smisla u usporedbi s ‘kaosom’ njegova doma i života u crkvi.

“Jednog jutra … on [Sotona] je bio na kraju mog kreveta i rekao mi je: ‘Završit ćeš ispite [na kraju fakulteta] i onda ćeš umrijeti. Probudio sam se i to je bila najgora stvar koju sam mogao čuti.”

Očajnički želeći živjeti, Atkins se pokušao nagoditi s vragom. Čak je ponudio da ozlijedi sebe ili druge u pokušaju da preživi. Međutim, počeo je imati i demonske noćne more.

“U tom trenutku počeo sam planirati kako da se ubijem jer nisam vidio izlaz. Pomislio sam: ‘Pa, ili će me Sotona ubiti, ili ću ja.'”

Poziv u crkvu

Prijatelj Atkinsove sestre pozvao ga je na crkveni događaj otprilike u to vrijeme. Kako nije imao što izgubiti, nevoljko je pristao otići. Riječi izgovorene na tom događaju počele su ga ljutiti, sve dok se jedan čovjek nije počeo moliti za njega.

“Stavio mi je ruku na rame, počeo se moliti za mene u jezicima, i u tom sam trenutku  … taj mir koji sam osjećao bio je veći od bilo kojeg uspona koji sam ikada osjetio.”

U nastavku možete pogledati cijelo Benovo svjedočanstvo.

Životni cilj bio mu je pronaći život i istinu, a taj ga je susret doveo Bogu.

“To je ono što me odvelo u Isusove ruke.”

Sada Ben Atkins služi kao pastor i svoje vrijeme provodi osnivajući crkve diljem SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva, dijeleći svoje svjedočanstvo o Božjoj moći.