Sotonizam Billie Eilish: Zašto zabranjujem djeci da slušaju ovu pjevačicu?

Iskreno se nadam da Billie Eilish i oni koji ju slušaju neće pasti u zamku obmane.

Jednostavno, pjesme Billie Eilish su depresivne. Stihovi i glazba vrlo su tamni. Ona je ujedno vrlo popularna među tinejdžerima te ima milijune pratitelja na društvenim mrežama, a njezini spotovi su jedni od najpopularnijih na YouTubeu.

Ova vrsta „tamnih slika“ počela je u sedamdesetima, a 50 godina kasnije, đavao nam je pred nosom.

Kathy Perry, Lady Gaga, Nicky Minaj i Miley Cyrus postale su jako popularne kada su počele uključivati vještičarenje i nesmotreno ponašanje u svoj repertoar. Billie ih je sve nadmašila tako što promovira demonske i sotonističke elemente u svojoj glazbi, a ima samo 17 godina. Sotona se više ne skriva, a djeca misle da je to baš super.

Vrijednost „šoka“ u glazbi

„Šok“ u zabavljačkoj industriji više nije toliko šokantan.

Psihologinja Shoshana Dayanim je proučila utjecaj medija na djecu. Rekla je da kada mlado dijete vidi sotonske slike, onda to vidi kao nacrtanog lika iz crtića koji se obukao za Noć vještica. Zbog toga neprestana izloženost takvim slikama može otupiti dijete. Njihov pogled na svijet tako postaje ono što čuju i vide.

Tako se vrlo brzo može razviti depresija i suicidalne misli kod mladih. Neprijatelj ujedno koristi i mobilne aplikacije kako bi djecu doveo do ruba depresije.

VIDI OVO: Sotonističke poruke u glazbi: Jeste li ih svjesni?

Moja se kćer borila za Billie

Kada sam još imala svoj blog, moja tinejdžerka je počela plakati jer je mislila da sam zločesta prema Billie. Ignorirala me je i nastavila slušati njezine pjesme. Nakon nekoliko mjeseci je vidjela novi spot ‘All the good girls go to hell’ (sve dobre djevojke idu u pakao) te mi je rekla kako sada jako „mrzi“ Billie.

Rekla je: „Tata, trebaš pogledati njezin spot, ona je zla, ona je demonska te se čak i rugala Isusu, više ju ne volim“. Rekla sam joj da sam joj to pokušala reći, a ona mi je odgovorila da će se moliti za Billie.

Sotonizam u glazbi Billie Eilish

Što joj je promijenilo mišljenje? Nikada svojoj djeci ne govorim što smiju slušati, to je njihov izbor. To sam se vrijeme samo molila da joj Bog otkrije što treba znati, a to se i dogodilo.

‘Bury a friend’ (Pokopaj prijatelja)

Step on the glass, staple your tongue. (Stani na staklo, zaklamaj si jezik.)
Bury a friend, try to wake up.
(Pokopaj prijatelja, probaj se probuditi)
Cannibal class, killing the sun. (
Kanibali, ubijanje sunca)
Bury a friend, I wanna end me.
(Pokopaj prijatelja, želim sebe okončati)

For the debt, I owe, gotta sell my soul. (Za ono što dugujem, moram prodati dušu).
‘Cause I can’t say no, no, I can’t say no. (
Jer ne mogu reći ne, ne, ne mogu reći ne)
Then my limbs all froze and my eyes won’t close. (
Tada su mi se udovi smrznuli, a oči se nisu mogle zatvoriti)
And I can’t say no, I can’t say no. (
I ne mogu reći ne, ne mogu reći ne).

Značenje pjesme

Ova pjesma je doslovno pisana iz perspektive „čudovišta pod krevetom“. „Ako se stavite u takvu poziciju, što to čudovište osjeća ili radi?“, rekla je Billie, „Cijeli mi je album kliknuo u glavi… odmah sam znala o čemu će biti, o slikama i kako želim da bude percipiran“.

VIDI OVO: GLAZBA ZLA: Može li sotona kroz glazbu utjecati na naš život?

Pjesma je o očaju pa čak i samoubojstvu. Sam spot je jako depresivan, a poruka je jasna: Život je beznadan. Ujedno, dio „moram prodati dušu“ je sotonska izjava. Odakle su sve te ideje potekle? Biblija je jasna; u posljednjim danima mnogi će slijediti zle prijetvorne duhove i učenje demona (1. Timoteju 4,1).

‘Bellyache’ (Bol u trbuhu)

Everything I do (Sve što radim)
The way I wear my noose
(Kako nosim svoju omču)
Like a necklace (
Kao ogrlicu)
I wanna make ’em scared
(Želim ih uplašiti)
Like I could be anywhere
(Kao da mogu biti bilo gdje)
Like I’m reckless (
Kao da sam nepromišljena)

I lost my mind; I don’t mind (Izgubila sam razum, nije me briga)
Where’s my mind (
Gdje mi je um)

Ova pjesma sada ima 200 milijuna pogleda koji se umnažaju. Zamislite kakvu ona poruku šalje mladim ljudima.

‘You should see me in a crown’ (Da me samo vidite s krunom)

You should see me in a crown (Da me samo vidite s krunom na glavi)
I’m gonna run this nothing town (
Uništit ću ovaj grad)
Watch me make ’em bow (
Učinit ću da mi se poklone)
One by one by one (
Jedan po jedan, po jedan)

Ova je pjesma objavljena prije malo više od godinu dana, a pogledalo ju je gotovo 100 milijuna ljudi. Poruka je jasna u slici Billie sa krunom na kojoj su križevi – sotona ju koristi kako bi poručio da će on pobijediti. No, Isus nam govori da se molimo za Njegov ponovni dolazak. Sotona će pasti kada se Isus vrati (Otkrivenje 12,9) te je sotona sada očajan i jako uplašen.

VIDI OVO: Je li rock glazba sotonistička?

U njezinom najnovijem glazbenom spotu ”All The Girls Go to Hell” se predstavlja kao pali anđeo priklanjajući se Luciferu, odnosno Sotoni. 

 

Raste broj samoubojstava i depresije

Svake se godine ubije oko 5000 ljudi u dobi 15-24 godine. Ono što ih okružuje utječe na njihov um. Neprijatelj vreba (1 Petar 5,8), a djeca su laka meta (Ivan 10,10). Moj ju je sin neko vrijeme slušao: „Sviđala mi se, imala je taj osmijeh, ali sada izgleda jako depresivno“. 

Molite za Billie Eilish

Depresija i samoubojstvu su jasni elementi njezinog glazbenog izričaja. Iskreno se nadam da Billie i oni koji ju slušaju neće pasti u zamku obmane. I ja svoju djecu želim okružiti stvarima koje će njihov život ispuniti radošću i srećom, piše mama blogerica na portalu Everydaychristianparent.com.