poteškoće

U današnje doba koje je obilježeno brzim vijestima često vidimo slike katastrofa i nedaća. Na osobnoj razini isto tako proživljavamo poteškoće, a isto je i s prijateljima i obitelji koji se suočavaju s otkazima, problemima u braku, poteškoćama s djecom i drugim poteškoćama.

Kao kršćani imamo nebeskog Oca koji je obećao biti s nama u trenucima nevolje. Na Njega možemo računati, On zna što će se dogoditi prije nas, ništa nije skriveno Njegovoj providnosti (Hebrejima 4, 13). On vidi u mrakom ispunjenim poteškoćama jednako jasno kao što vidi i po svjetlu (Psalam 139, 11-12). Putem svoga Duha On nam nudi utjehu, snagu i mudrost kao pomoć.

Priča o Josipu ilustrira ovu istinu. Nakon što je odbačen i prodan u ropstvo od strane vlastite braće, lažno  ga je optužila žena njegovog gospodara, i zatim su ga zatvorili. No i u tim teškim vremenima mladi je Izraelac imao Božju naklonost i prisustvo.

Sumnjam da je Josip razumio Božje namjere tijekom svoga ropstva i zatočeništva. No kasnije je kao desna ruka faraonu razumio Božje namjere u poteškoćama koje su ga zadesile. Josip je na kraju svjedočio znajući istinu. Njegova su mu braća htjela nauditi, no Bog je tu poteškoću iskoristio za svoje dobre planove (Postanak 45, 4-8; Postanak 50, 20).

Kada vas spopadnu poteškoće, sjetite se istine i slijedite svoje srce. Duh Sveti koji prebiva u nama ima moć i resurse kojima će nam pružiti točno ono što nam treba, opremit će nas za put, i pružat će nam svoje prisustvo i utjehu u mračnim danima. Ništa ne može spriječiti namjere našeg Gospodina i da se one ostvare (Izaija 14, 27).

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: InTouch.org