NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeSpremala je posuđe u kuhinji i odjednom nije mogla progovoriti ni riječi:...

Spremala je posuđe u kuhinji i odjednom nije mogla progovoriti ni riječi: Sin joj je spasio život!

Žena je spremala posuđe u kuhinji kada je odjednom pala na tlo i nije mogla progovoriti ni riječi. Njezin sin je brzo reagirao i tako joj spasio život!

Brzo promišljanje djeteta u Teksasu, kada je njegova majka doživjela moždani udar, vjerojatno joj je spasilo život.

Život je pun nepredvidivosti. Nitko ne može biti potpuno siguran što će se dogoditi od minute do minute. U životu, kao što kaže stara izreka, jedina sigurnost su smrt i porezi. Pojedinci mogu biti ovdje jednu sekundu, a sljedeće nestati.

To je situacija s kojom se suočila jedna obitelj u Eden Prairieu u Teksasu, gradu nedaleko od Dallasa, prošlog kolovoza.

Isaiah Subia došao je kući bolestan iz škole kada je primijetio da nešto nije u redu s njegovom majkom Stephanie.

Situacija je započela kada je 12-godišnji Isaiah Subia pomagao u kućanskim poslovima. Na kauču je slagao rublje. Isaiah je tada primijetio da je njegova majka učinila nešto čudno i neobično što je privuklo njegovu pozornost.

Dječak je brzo reagirao kada je vidio da je mama pala
Foto: Facebook

Dok je pokušavala pospremiti posuđe, pala je na koljena

Dok je pokušavala pospremiti posuđe u kuhinji, pala je na tlo na koljena, rekao je Isaiah. Osim toga, Stephanie nije mogla govoriti.

Kasnije se utvrdilo da je doživjela moždani udar.

Međutim, unatoč tome što se osjećao “uplašeno i nervozno”, Isaiah je djelovao. Isaiah je odmah posegnuo za 911 i svojom bakom.

Samo nekoliko minuta kasnije, hitna pomoć bila je na licu mjesta, ukrcavajući Stephanie u vozilo hitne pomoći. Na putu do bolnice, dok je bio u vozilu hitne pomoći s majkom i liječnicima, Isaiah ih je obavijestio što se točno dogodilo.

Rekao im je o simptomima koje je imala. Također je imao prisebnosti da joj donese lijekove sa sobom.

U svim hitnim medicinskim slučajevima vrijeme je presudno, a to je svakako bio slučaj sa Stephanie. Liječnik je spomenuo koliko su Isaiahovi potezi bili važni za sigurnost njegove majke.

Dječak je spasio majci život
Foto: Facebook

Najbolja stvar koju je sin primijetio je da nešto nije u redu

Najbolja stvar je bila što je njezin sin primijetio da nešto nije u redu i brzo je reagirao, rekao je dr. Brian Tulbert. “Što prije stignete u bolnicu, više možemo učiniti za vas.”

Također, medicinska sestra, Rachel Cochran, komentirala je Isaijine brze i herojske postupke.

“Kada je Stephanie došla u bolnicu, uopće nije mogla govoriti. I ne samo to, nije mogla pomaknuti ni jednu stranu tijela”, rekla je Rachel. “Ali uz pomoć njenog sina uspjeli smo je liječiti za 27 minuta, što je nevjerojatno.”

Stephanie je provela 10 dana u bolnici prije nego što je puštena kući kako bi se nastavila oporavljati od moždanog udara.

Dok je Rachel hvalila dječaka što je pomogao svojoj majci, Stephanie je zahvaljivala nekom drugom: dobrom Gospodinu.

“Dajem Bogu svu slavu jer da On nije bio ovdje, ja danas ne bih bila živa”, rekla je Stephanie.