NaslovnicaŽivot7 načina na koje možda sprječavate svoje blagoslove

7 načina na koje možda sprječavate svoje blagoslove

Sprječavate li svoje blagoslove? Ponekad ste si sami jedina prepreka do cilja.

U životu imam jednostavan moto: „BUDI ODVAŽAN“. Ispunite svoje snove. Učinite sve što je Bog usadio u vaše srce. Nitko vam ne stoji na putu.

Ispravak… Samo vam jedna osoba stoji na putu. VI SAMI!

Bilo da ste poduzetnik koji želi pokrenuti vlastitu tvrtku, pisac koji želi napisati svoju prvu knjigu, ili netko tko se samo želi unaprijediti i naučiti nešto novo, nema ničega što vas sprječava. Osim ako vi to dopustite. Nemojte okolišati, zasučite rukave. Ako želite nešto postići, imam jednu poruku za vas – BUDITE ODVAŽNI!

Ponekad ste si sami jedina prepreka do cilja. Kako je to moguće?

Ovo je sedam načina putem kojih možda sprječavate vlastite blagoslove:

Sumnja u sebe

Sjetite se stare izreke „Tko ne riskira, taj ne profitira.“ Nekada se unaprijed usmjerimo na neuspjeh i očekujemo najgore. Pomislite koliko talenata, snova, ciljeva, poslova, darova i odnosa odlaze u grob s ljudima. Strah je prepreka koja nam ne daje živjeti živote za koje smo stvoreni.

Ponos

Kada priznamo svoje greške, tada si otvaramo put za daljnji napredak. U Mudrim izrekama 24, 16 stoji: „jer padne li pravednik i sedam puta, on ustaje, a opaki propadaju u nesreći.“ Ponekad dopuštamo da nas ponos sveže i tako si sprječavamo napredak.

Sumnja

U Jakovljevoj poslanici 1, 8 stoji „čovjek duše dvoumne, nepostojan na svim putovima svojim.“ Kada sumnjamo, vjerujemo, sumnjamo, vjerujemo, tada smo dvolični. Moramo biti stalni u vjeri bez obzira na okolnosti. Bez obzira na situaciju.

Moramo odlučiti jesmo li vjernici, ili nismo. Kada ovo prepoznamo, to će pomoći Bogu koji će nam obnoviti vjeru tamo gdje posustajemo. Nemojmo se stidjeti svoje vjere u Boga. Ona je nužna za napredak.

VIDI OVO: 5 načina kako možda blokirate blagoslove od Boga

Nemogućnost oprosta

„No kad ustanete na molitvu, otpustite ako što imate protiv koga da i vama Otac vaš, koji je na nebesima, otpusti vaše prijestupke.“ (Marko 11, 25).

Vrlo je važno opraštati.  Ne samo zato što to Bog zapovijeda, nego i zbog našeg zdravlja. Ako ne opraštamo, to nas emocionalno veže za tu osobu dokle god se ljutimo. To je kao da imate krasticu koju zgulite s rane. To se događa kada ne opraštate, sprječavate vlastito iscjeljenje.

Negativnost

Negativne misli mogu postati negativne riječi, a svi znamo da riječi imaju snagu. Negativne nas misli mogu zarobiti. Možemo nesvjesno ugušiti vlastite blagoslove s negativnim mislima. Tješimo se kako nećemo biti jako razočarani ako očekujemo najgore. Trebamo prestati ovako razmišljati. Život je bolji ako smo pozitivni.

Život u prošlosti

Život u prošlosti sprječava naš rast i blagoslov. Dok se vi držite veze kojoj nije bilo suđeno uspjeti, Bog pokušava otvoriti vrata novoj vezi u vašem životu.

Krivnja

Ovo je đavlovo najdraže oružje. On nas voli podsjećati na pogreške koje smo počinili. Izbjegavajte „da-je-bar“ sindrom. „Da sam bar ovo, da barem nisam ono.“ Krivnja nas samo podsjeća tko smo bili jučer, a ne što možemo postati sutra. Bog vam oprašta, no morate naučiti oprostiti sebi. Učite iz svojih pogrešaka i nadiđite ih.

Izvor: Theprayingwoman.com; Prijevod: Mislav U.