Srednjoškolka se bori za život, a njene kolegice su učinile nešto nezaboravno

Srednjoškolka oboljela od raka koji joj je napao mišiće se bori za život, a njene kolegice su joj odlučile prirediti prekrasno iznenađenje. 

Liječnici su dijagnosticirali kod srednjoškolke iz New Yorka, Yeve Klingbeil, rijetku i tešku bolest zbog koje dvije godine nije mogla hodati. Budući da je rak napao njezine mišiće, Yeva je sve pokrete morala iznova naučiti. 

Rak nije ugodan ni u kojoj dobi, no njezina vrsta raka joj je promijenila život. Koristila je kolica kako bi se kretala te su joj drugi morali neprestano pomagati čak i s najjednostavnijim zadacima. 

No, to ju nije spriječilo da ima cilj – rehabilitaciju. Dok se Yeva, u potpunom mraku, borila s tom bolešću, njezin tim joj je pomagao i podržavao ju svaki trenutak. Učenici su isplanirali i održavali maratone i humanitarne akcije u njezino ime. 

Rekla je: „Jako mi znači njihova podrška te ne znam što bih bez nje.“ 

No, ohrabrenje nije stalo tu. Njezine kolegice iz trkačkog tima su joj u posljednjoj utrci pomogle da prijeđe cilj. 

Kada su četiri prijateljice prešle cilj, ostali su članovi tima počeli slaviti i navijati. Počeli su izvikivati Yevino ime i slaviti njezin put do oporavka. Tada se Yeva rasplakala. 

VIDI OVO: Srednjoškolka radi najteže fizičke poslove na njivi kako bi pomogla obitelji

Zlo nikada ne može pobijediti ljubav

Bez obzira koliko je zla u svijetu, nikada neće biti dovoljno da ubije svu ljubav koju se može pronaći svaki dan, svugdje. 

Yeva je rekla da gura prema naprijed otkako je dobila dijagnozu, a sa svakim joj korakom raste samopouzdanje. Ona je jako ponosna što ponovno može sama raditi neke stvari koje mi uzimamo zdravo za gotovo. 

Iako se Yevino stanje poboljšava, još uvijek ide na kemoterapiju. No, to ju ne sprječava da ostane pozitivna i zahvalna, posebno svom timu. 

Dodala je „Nadam se da ću uskoro sama hodati, a činjenica je da sam jako napredovala u ovo kratko vrijeme. Zbog toga imam nadu.“ 

Molimo se za Yevino oporavljanje i za pobjedu u bitci u kojoj se bori svaki dan. Bog ju blagoslovio i dao joj snage. 

„Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni“ (Psalmi 23,4).