„Smatram, uistinu: sve patnje sadašnjega vremena nisu ništa prema budućoj slavi koja se ima očitovati u nama.“ (Rimljanima 8, 18)

Posljednja tri posla koja sam imala bila su privremena, i nisu bila ono što sam htjela.

Kada znamo da je posao privremen, lakše nam je suočiti se s mogućim problemima. Lakše je nositi se sa stresom kada znamo da će to jednom prestati. Na privremenom sam zadatku, usput, i ubrzo ću prijeći na novu stvar.

Shvatila sam da je život isto takav. Kao kršćani, svi smo na privremenom zadatku na zemlji. Samo smo u prolazu i sve što znamo će iščeznuti.

„Ta ova malenkost naše časovite nevolje donosi nam obilato, sve obilatije, breme vječne slave jer nama nije do vidljivog nego do nevidljivog: ta vidljivo je privremeno, a nevidljivo – vječno.“ (2. Korinćanima 4, 17-18)

Život trebamo gledati kroz oči vječnosti. Život je težak i svi to znaju, ali sjetimo se da naše muke neće trajati vječno i patnja će biti lakša. Mudro je pitati se: hoće li to biti važno u raju?

Ponekad smo toliko usmjereni na svoje probleme, ili na dobre stvari, da zaboravimo da su važni jedino Bog i vječnost. Ne zaboravite svoje prioritete.

„A Bog svake milosti, koji vas pozva na vječnu slavu u Kristu, on će vas, pošto malo potrpite, usavršiti, učvrstiti, ojačati, utvrditi.“ (1. Petrova 5, 10)

Samo tri stvari traju vječno: Bog, Njegova Riječ, i Njegov narod. Uložite svoje vrijeme u njih jer kada odete s ove zemlje i kada budete stajali pred Tvorcem samo će te stvari biti važne.

Sramota me ovo priznati, ali često mi zadovoljstvo i sreća ovise o tome koliko sam „produktivna“ bila u tom danu. Koristim navodnike zato što mi je produktivnost broj stranica koje sam pročitala, broj poglavlja koje sam napisala, ili broj filmova koje sam pogledala.

Problem nastaje kada se osjećate loše zbog stvari koje volite raditi. To mi je stalna bitka. Bog me podsjetio, i svakodnevno me podsjeća, da se neće razočarati u mene ako pročitam 10 a ne 15 knjiga godišnje.

On me neće odvući u stranu i pitati zašto nisam završila s čitanjem knjige. On je stvorio pisanu riječ i filmove meni za ugodu, a ne kako bi to bio dokaz moga uspjeha.

Upamtite, čeka vas vječnost. Ne budite iritirani ili zabrinuti stvarima koji će iščeznuti u jednom danu.

Usmjerite se na odnose s drugima, a ne na zadatke. Na Boga a ne zemaljsko. Život gledajte kroz leću vječnosti.

„Pjevajte Jahvi, vjernici njegovi, zahvaljujte svetom imenu njegovu!“ (Psalmi 30, 5)

Autorica: Ashley Frerking; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Theprayingwoman.com