Stariji pacijent je pao doktoru u zagrljaj, a razlog je mnoge natjerao u plač

Stariji pacijent je odjednom pao doktoru u zagrljaj, a razlog zbog kojeg je to učinio je mnoge natjerao u plač. 

Dok se širom Sjedinjenih Američkih Država obilježavao Dan zahvalnosti u domovima i u krugu obitelji, u jednoj bolnici u Houstonu nastala je fotografija koja je obišla svijet i izazvala lavinu emocija.

Dr. Joseph Varon, šef osoblja United Memorial Medical Centra u Houstonu, radio je uzastopno 252 dana za vrijeme pandemije koronavirusa. Niz radnih dana se nastavio i na Dan zahvalnosti, kada je krenuo u obilazak pacijenata na odjelu za koronavirus.

Stariji pacijent mu je pao u zagrljaj

Odjeven u punu zaštitnu opremu zastao je pored starijeg pacijenta koji mu je pao u zagrljaj, a trenutak je zabilježio fotograf Go Nakamura. Priču su prenijeli brojni američki mediji.

Nov. 26. Dr Joseph Varon comforts a patient with coronavirus disease. I am grateful to witness a wonderful moment and I…

Objavljuje Go NakamuraČetvrtak, 26. studenoga 2020.

VIDI OVO: Pacijent počeo plakati kada je shvatio tko je bolničar koji je skinuo masku

“Bio je jako tužan jer je u sobi u kojoj nikoga ne poznaje”, rekao je Varon u emisiji “Dobro jutro, Amerika”.

“Pitao sam ga zašto plače, a on mi je rekao: ‘Želim biti sa suprugom’. Tada sam ga snažno zagrlio. Bilo mi ga je jako žao. Bilo mi je jako žalosno, baš kao i njemu.”

“Na kraju se osjećao bolje i prestao je plakati”, rekao je Varon za CNN u ponedjeljak.

“Dolazimo odjeveni poput astronauta i iako obično imam svoju sliku sa sobom, kako bi mogli znati tko sam kad ih odem posjetiti, pacijentima je to vrlo frustrirajuće, a on je bio vrlo emotivan”, ispričao je Varon.

“I baš kad sam čuo njegovu emociju, zagrlio sam ga”, ispričao je dr. Varen, prenosi Međugorje Info.

NAJNOVIJE!