Stavite Krista na prijestolje svoga srca danas – i živite!

Jeste li uklonili Krista kao kralja svoga srca? 

Bog Otac ustoličio je Krista kao kralja nad svim narodima i svom prirodom te kao Gospodina nad Crkvom. Apostol Pavao piše da kad Isus ponovno dođe “u svoje vrijeme, pokazat će se kao blaženi i jedini Vrhovnik, Kralj kraljeva i Gospodar gospodara” (1 Tim 6,15).

Pavao govori da nije važno kako stvari izgledaju od izvana, istina je to da je Bog sve stavio Isusu pod noge i da je on još uvijek kralj nad svime. Može se činiti kao da je sve izvan kontrole i kao da je đavao preuzeo vlast, ali to nije istina. Međutim, danas svuda oko sebe vidimo kako naše društvo i vlada zbacuju Krista s vlasti – odbijajući priznati njegovu vlast i kraljevstvo. Izbacili smo Boga iz škola i sudova i zanemarili ga kad smo donosili zakone. I sad žanjemo strašnu žetvu.

Ali moja briga nažalost ide dalje od odbacivanja Isusove vlasti u Americi. Ja vidim problem u Crkvi koji je daleko tragičniji. Razumljivo je da bezbožni ljudi žele zbaciti Krista s prijestolja; ismijavali su i izrugivali njegovo ime sve otkako je bio rođen. Ali kako mora žalostiti Boga kad vidi da Krista zbacuju s prijestolja oni koji se nazivaju njegovim imenom.

Polako, ali sigurno, mnogi kršćani, crkve i službe odbacuju Gospodnji savjet. Više se ne oslanjaju potpuno na njegovo gospodstvo. Umjesto toga, okreću se mudrosti svijeta, od čovjeka stvorenim običajima. Uznemireno promatram kako Crkva postupno ustoličuje mudrost svijeta. Isus nije više izvor i sila iza naroda Božjeg.

Dopustite da pitam osobno vas: Jeste li uklonili Krista kao kralja svoga srca? Potičem vas da stavite Krista na prijestolje svoga srca danas – i živite!

“K brdima oči svoje uzdižem; odakle će mi doći pomoć? Pomoć je moja od Jahve koji stvori nebo i zemlju” (Ps 121,1-2).

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org