Tamo gdje ste slabi, On vas može učiniti jakim

Sotona će uspjeti držati zaključana vrata prema Bogu svaki put kada nas uspije navesti da gledamo na sebe.

Ako bi moja pravednost ovisila o mojim djelima, Sotona bi mogao skoro cijelo vrijeme držati vrata zaključana pred Bogom, jer nikad neću činim onoliko koliko osjećam da bi trebalo. Nikad neću biti toliko dobar koliko znam da bih trebao biti.

Nisam dosegao svoj super ego. Nisam dosegao svoja vlastita mjerila, ono što osjećam da bi bilo ispravno. I zbog toga što nisam uspio dostigao taj ideal, Sotona će iskoristiti moj neuspjeh da bi me zadržao da priđem Bogu.

“Nemaš pravo tražiti pomoć od Boga, jer si ga iznevjerio. Znaš, ovo tvoje djelo nije ugodno pred Bogom, a ipak si to učinio. Sad si u nevolji i sada želiš da ti Bog bude u pomoći? Misliš da će te poslušati sada? Nema šanse! ”

Sotona će uspjeti držati zaključana vrata prema Bogu svaki put kada nas uspije navesti da gledamo na sebe. Ali ako ja oči uprte Isusu Kristu i shvatim da mi pravednost moje vjere u Krista, Sotona neće moći nikad držati zaključana vrata.

O, ali on i dalje dolazi i govori mi: “Čak, pa ti si najobičniji bijednik. Nemaš prava stati pred ljude i navješćivati ​​veličanstvenu radosnu vijest Isusa Krista. Nemaš pravo stajati tamo da bi naučavao riječ Božju. Pa ti si pao iu ovom području, iu onom području. Pa ti si jedan cirkus od čovjeka! ”

I uvijek se nasmiješim kad god se ovako nešto dogodi, jer sam siguran da mi se sve to može pripisati. Ali i to znam, da postoji tamo još mnogo toga što čak nije ni spomenuo! I onda mu kažem: “Sotono, nećeš me uplašiti tvoje optužbe nećeš me natjerati da se sakrijem od svega.

U stvari, ja znam da je sve to što si spomenuo istina. Znam da sam pao. Znam da imam slabosti. Ali me nećeš odvojiti od Isusa Krista, ti me tjeraš bliže k njemu, jer moja jedina nada je križ Isusa Krista! ”

Zato nađem utočište u jednom jedinom mjestu gdje sam siguran, na jedinom mjestu gdje uopće ima nade za mene. Zasigurno ja nade nemam u sebi samom, i u svojoj vlastitoj pravednosti.

Ali imam ogromnu nadu u onom dijelu što je Isus Krist učinio za mene i u onom dijelu što Bog čini u meni kroz svog Svetog Duha dok me mijenja na lik Kristov.

One stvari koje ne mogu učiniti za svoje dobro, On to čini za mene. Tamo gdje sam bio toliko slab, On me čini jakim. Prepoznao sam svoju nemoć i zato sam se bespomoćno bacio u Njegovo naručje.

Tamo gdje sam nekada bio slab i neprestano padao, sada stojim jer Njegova snaga savršeno očitovala u mojoj slabosti (vidi 2. Korinćanima 12,9).

Sigurno da još uvijek nisam ono što bi Bog želio biti. Daleko od toga! Ali, hvala Bogu, nisam više ono što sam bio. Čak i u ovom sadašnjem stanju nesavršenosti, Bog gleda na mene i prihvaća me kao pravednog i svetog.

Zbog toga nikada ne bih naći se bilo gdje drugdje, osim u Kristu. Mi nikada ne moramo biti odvojeni od Njega.

Autor: Chuck Smith