Govoreći za Radio Times prije svojeg predavanja na emisiji BBC Reith, profesor Stephen Hawking je rekao: “Suočeni smo sa nizom prijetnji: nuklearni rat, globalno zatopljenje i genetski modificirani virusi.”

Činjenica da su genetski modificirani virusi rangirani poput nuklearnog rata, jedan od najpametnijih ljudi na svijetu je upozorio koliko je to alarmantno. Pojam “genetski modificirani virusi” obuhvaća mnogo različitih stvari.

Osim potencijala da se neki od najrazornijih virusa u povijesti mogu pretvoriti u oružje za masovno uništenje, tu je i sve veća nazočnost GM virusnih sojeva cjepiva. Ono također može biti razlog za zabrinutost.

Mnogi od današnjih najčešćih cjepiva sadrže genetski modificirane viruse ili oslabljene verzije originalnog virusa. Navodno, ti “oslabljeni sojevi” trebao biti jednostavno dovoljni da se tijelo bori i ojača imunitet, ali postoji jedan ključni faktor kojeg mnogi zaboravljaju: VIRUSI MUTIRAJU!

Iako su ovi sojevi modificirani, oni su još uvijek sposobni postati nešto jači i štetni. Cjepiva na taj način postaju potencijalni vektor za bolesti ili druga stanja.

Polio cjepivo je primjer onoga što se može dogoditi kada cijepljenje pođe krivo. “Ne-polio akutna mlohava paralize (NPAFP)” je stanje koje je postalo široko rasprostranjeni problem u Indiji nakon masovnog cijepljenje protiv dječje paralize. Bolest koja je uzrokovana cijepljenjem se zapravo smatra gorom nego sama dječja paraliza, piše portal Novi svjetski poredak na kojem možete pročitati cijeli članak.