Što bi rekao Bogu kad bi te pitao: “Kako si?”

Što bi rekao Bogu kad bi te pitao: “Kako si?” Bog je zainteresiran za bliski odnos s nama i želi nas osloboditi vječne kazne.

Tako ćeš me ti ozdraviti i učiniti da živim … ti si moju dušu, iz ljubavi prema njoj, iz jame propasti izbavio, jer si sve moje grijehe za svoja leđa zabacio. (Izaija 38, 16.17)

“Kako si?” glasi svakodnevni upit popraćen otrcanim odgovorom: “Hvala na pitanju, dobro sam” – čak i ako to i nije istina. Čovjek one koji ga to upitaju ne želi zamarati potankostima osobnog života. Njih one, vjerojatno, uopće ni ne zanimaju i, zacijelo, ne mogu im nimalo pomoći. Stoga razgovor krene drugim smjerom.

No postoji netko tko sa zaista zanima za tebe. On ti želi sve najbolje i ima pravo znati potankosti tvog života. Samo zamisli da te danas Bog upitao: “Kako si?” Je li sve u redu u tvojoj obitelji, na tvome radnome mjestu i, osobito, u tvome srcu? Jesi li sretan i bezbrižan u pogledu budućnosti, pa čak i vječnosti?

Kad bi te pitao: “Kako si?”, što bi rekao Bogu?

Bogu ne možemo uzvratiti s pristojnim, ali i besmislenim odgovorom. Njega nitko ne može prevariti. Njegovo veliko zanimanje za nas proizlazi iz Njegove ljubavi prema nama.

Recimo mu, stoga, sasvim iskreno kako stoje stvari; jer Bog nam može pomoći i pomoći će nam. No, On nam se ne nameće, niti nas prisiljava da prihvatimo Njegovu milost i ponudu spasenja.

Svi koji su došli k Bogu prihvativši Njegovo spasenje i prepustivši mu upravu nad svojim životom, sada zaista mogu reći: “Izvrsno sam!”. Oni čak ni u teškim okolnostima nisu prepušteni sami sebi. Osjećaju da ih vodi i čuva Božja dobra ruka te znaju kako je to osjećati se potpuno sigurnim.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!