Što je Bog odlučio zaboraviti?

Ne trebamo se pokušavati sjetiti onog što je Bog odlučio zaboraviti. Isus može očistiti vaš um, vašu savjest i vaše srce. 

„»I neće više učiti drug druga ni brat brata govoreći: ‘Spoznajte Jahvu!’, nego će me svi poznavati, i malo i veliko« – riječ je Jahvina – »jer ću oprostiti bezakonje njihovo i grijeha se njihovih neću više spominjati«.“ (Jeremija 31, 34)

Prije dosta vremena pročitao sam da znanstvenici testiraju „tabletu za traume“ koja bi mogla pomoći u brisanju tužnih i traumatičnih sjećanja. U jednom je članku pisalo: „Zamislite da možete obrisati loša sjećanja iz svog uma…. To je znanstvena fantastika. Ali pravi znanstvenici rade na sličnom rješenju“.

A što s našim grijesima? Zapravo postoji bolje rješenje od tablete za traume. Kao što himan pisca Roberta Lowryja kaže: „Što može oprati moj grijeh? Ništa osim krvi Isusove“.

Isus može očistiti vaš um, vašu savjest i vaše srce. On će to učiniti za vas.

VIDI OVO: Grijesi koje je Bog odlučio zaboraviti

Ne samo da će Bog oprostiti vaše grijehe, nego će ih i zaboraviti. On kaže „jer ću oprostiti bezakonje njihovo i grijeha se njihovih neću više spominjati“ (Jeremija 31, 34)

Stoga ne trebamo se pokušavati sjetiti onog što je Bog odlučio zaboraviti.

Možda ste učinili nešto čega se zaista sramite, nešto što nitko ne zna. Ali Bog zna da znate. Možda ste pomislili „Ne znam kako da to popravim. Ne znam kako da promijenim život. U problemima sam.“

Dobro ja vijest da možete reći: „Gospodine, okrećem se Tebi. Ne mogu si sam/a pomoći. Ne mogu popraviti sam sebe. Ne mogu spasiti sam sebe. Pokušao sam pronaći život bez Tebe, ali to je isprazna potjera. Dajem Ti svoj život. Tvoj plan želim više od vlastitog.“

Ako to učinite, okrenut ćete leđa grijehu i svoj ćete život predati Kristu. On će vam oprostiti. On može okrenuti vaš život, čak i ako ste zbrljali. On to može preuzeti i preokrenuti ih na dobro. Naš Bog ima veliku gumu za brisanje, dopustite mu da ju upotrijebi u vašem životu.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!