Što jedan par smije raditi prije braka?

Koji je primjeren nivo prisnosti prije braka?

Odgovor: U Efežanima 5,3 čitamo: »A bludnost i svaka vrsta nečistoće neka se i ne spominje među vama, kao što se pristoji svetima!« Prema tome, kršćanin ne bi smio čak ni »spominjati« spolni nemoral, odnosno svojim ponašanjem on ne bi smio navoditi na pomisao da do njega dolazi.

Biblija nam ne daje »popis« što sve nalikuje na nemoralno ponašanje niti nam specifično kaže koje fizičke radnje par smije raditi prije braka. Međutim, samo zato što Biblija ne oslovljava to pitanje, ne znači da Bog dopušta »predseksulane« aktivnosti prije braka. U svojoj suštini, »predigra« je osmišljena kako bi vas »pripremila« za seks. Stoga je logično da se »predigra« treba ograničiti na bračne drugove. Sve što bi se moglo smatrati »predigrom« treba se izbjegavati prije braka. (Mislim da ovdje nije potrebno ići u detalje.)

Svaka vrsta spolne aktivnosti trebala bi se ograničiti na bračne parove. Što smije činiti par prije braka? Par prije braka treba izbjegavati sve što ih dovodi u kušnju da stupe u spolni odnos, što nalikuje na nemoral ili što bi se moglo smatrati »predigrom«. Parove bih osobno veoma ozbiljno savjetovao da prije braka ne idu dalje od držanja za ruku, grljenja i laganog ljubljenja. Što više toga bračni par može dijeliti isključivo između sebe, to je posebniji i jedinstveniji njihov spolni odnos u braku.

NAJNOVIJE!