Što kada osjećaji u braku ili vezi nestanu?
Foto: Pexels

Ako su osjećaji u vašem braku nestali i ako se pitate – je li moguće obnoviti ljubav – isprobajte ove praktične savjete.

1. Ne bazirajte svoj brak na osjećajima. Ispitajte jeste li predani jedno drugome i u kojem opsegu ste spremni raditi na uspješnosti vašeg braka. On može biti obnovljen ako vi to želite. Osjetljiv duh, pozitivan stav, srce koje se dade poučiti, bitni su za obnovu braka.

2. Naglašavajte promjene u ponašanju koje vi ili vaš bračni parnter trebate učiniti, više nego osjećaje koji su nestali. Dobri osjećaji slijede dobro ponašanje. Zapazite ono što je pozitivno u vašem braku.

3. Možda je vaš suprug dobar otac, brine se za obitelj, stabilna i dobra karaktera. Vaša supruga je možda dobra majka i domaćica. Što to znači za vas? Zapamtite, bez obzira za koga se udali, romantični će osjećaji jednom nestati i morat će biti nadomješteni trajnim vrijednostima.

VIDI OVO: Mogu li se osjećaji, jednom kada nestanu, ponovno vratiti?

4. Ako vaš bračni partner ne želi razgovarati o vašem nezadovoljstvu brakom, napišite mu/joj pismo – mail ili poruku i detalje opišite vaše osjećaje. Tražite pismeni odgovor. Možda ćete ustanoviti da je to probilo led i otvorilo put ka novim pismima ili razgovorima.

Neki ljudi mogu reći – ”VOLIM TE!”, ali nisu u stanju to i pokazati. Drugi pokazuju ljubav, ali riječi ne dolaze. Neki opet poklonima pokazuju svoju ljubav.

Krist je naš savršen primjer. Njegova ljubav je izražena u Njegovoj riječi, u Njegovom uzvišenom činu smrti za nas i u Njegovom daru vječnog života. Postajući slični Kristu, mi dobivamo mogućnost našu ljubav prema drugima izražavati što potpunije.

Autorica: Sara Šenk