Foto: Pixabay

Mnogi ljudi imaju pogrešno shvaćanje o tome kakvo je nebo. U Otkrivenju 21-22 nalazimo detaljnu sliku novoga neba i nove zemlje.

Nakon posljednjih vremena, sadašnje nebo i zemlja prestat će postojati i zamijenit će se novim nebom i novom Zemljom. Vječno obitavalište vjernika bit će nova zemlja. Nova zemlja je »nebo« na kojemu ćemo provesti vječnost. To je nova Zemlja na kojoj će se nalaziti novi Jeruzalem, nebeski grad. Upravo će se na novoj Zemlji nalaziti biserna vrata i zlatne ulice.

Nebo – nova Zemlja – je fizičko mjesto na kojemu ćemo prebivati u proslavljenim fizičkim tijelima (vidi 1. Korinćanima 15,35-58). Zamisao da je Nebo »na oblacima« ne potječe iz Biblije. Jednako je nebiblijska zamisao da ćemo biti »duhovi koji će lebdjeti po nebu«. Nebo koje će vjernici iskusiti bit će nov i savršen planet na kojemu ćemo živjeti. Na novoj Zemlji neće više biti grijeha, zla, bolesti, patnje ni smrti. Vjerojatno će biti veoma slična našoj sadašnjoj Zemlji, a možda će čak biti točna reprodukcija sadašnje Zemlje – ali bez prokletstva grijeha.

Što je s novim nebom? Važno je imati na umu da se u drevnom umu »nebo« odnosilo kako na nebo i svemir, tako i na područje u kojemu prebiva Bog. Prema tome, kada Otkrivenje 21,1 govori o novom nebu, ono vjerojatno govori da će biti stvoren cijeli svemir, nova Zemlja, novo nebo, novi kosmos. Čini se da će Božje »nebo« također biti ponovno stvoreno, kako bi se svemu u svemiru dao »nov početak«, bez obzira odnosi li se to na fizičko ili duhovno. Hoćemo li u vječnosti imati pristup novom nebu? Vjerojatno hoćemo … ali trebamo sačekati kako bismo saznali! Svi moramo dopustiti Božjoj riječi da oblikuje naše shvaćanje Neba!

IZVORGotquestions.org