Znanstvenici otkrili što uzrokuje najčešći rak kod djece: Roditelji rade veliku grešku!

Znanstvenici su nakon više od 30 godina istraživanja došli do zaključka da se akutna limfocitna leukemija, rak koji najčešće napada djecu, može spriječiti na jednostavan način.

IFL Science piše da upravo naša opsesija čistoćom ide na ruku razvoju ove bolesti jer sprječavamo imunitet djeteta da se pravilno razvija.

Znanstvenici su došli do zaključka da pretjerana čistoća može dovesti do ove bolesti. U prosjeku jedno od dvadeset djece ima genetsku predispoziciju za ovu bolest, ali ako se dječji imunitet razvije kako treba, dijete će ostati zdravo.

Ipak, ako ne bude bilo izloženo određenim mikrobima do prve godine, njihov imunitet se neće dobro razvijati i neće znati kako se boriti s infekcijama.

PROČITAJTE: JA VJERUJEM U NEBO: Ovo je priča mog sina koji je u 11. godini umro od leukemije

Upravo je ovo razlog zašto je čistoća povezana sa raznim bolestima i alergijama.

Roditelji danas teže da sve oko djece drže u savršenoj čistoći, ali ne shvaćaju da djeca trebaju doći u kontakt s određenim bakterijama dok odrastaju jer tako jačaju imunitet.

Važno je da djeca budu u kontaktu s drugom djecom, da se igraju u zemlji i prirodi, da budu u kontaktu sa životinjama.

Zanimljivo je da u manje razvijenim zemljama gdje su djeca više izložena mikroorganizmima nije došlo da porasta bolesti povezanih sa slabim imunitetom kao što su dijabetes tipa 1 i multipla skleroza.