Evo što vam vaš horoskop uistinu govori

Što nas kao ljude potiče da saznamo što nas čeka u budućnosti? I zašto mislimo kako će nam kretanje planeta dati neke odgovore? Ako stvarno to kretanja nešto znače, zašto se onda horoskopi, ovisno o određenom mediju, razlikuju?

Prelistamo li troje dnevne novine i bacimo oko na horoskop, garant ćemo doći do zaključka kako se razlikuje. Pa što je onda od svega ispravno za mene?

Dok je astrologija ozbiljni business za neke, neki će reći kako ono služi samo u zabavne svrhe. Većina časopisa i web stranica koriste horoskop kao način kako zabaviti čitatelje. Ako je horoskop isključivo za zabavu, u čemu je stvar? Je li važno ako moji prijatelji ”kršćani” i ja čitamo horoskop čisto iz zabave?

Nama možda nije, ali Bogu jeste. U Starom zavjetu, dok je Izrael bio vođen Božjom rukom kroz pustinju, upozorio ih je da ne prakticiraju gatanje, kao što su njihovi susjedi to činili. Gatanje se ukratko može definirati kao okultna praksa koja obuhvaća čitanje iz dlana, čitanje horoskopa, čitanje karata. Gatalac ”predviđa” nečiju budućnost time što će uglavnom govoriti o onome što ljude zanima, a to su novac, seks, ljubav, moć, osveta itd.

VIDI OVO: Čitanje horoskopa je veliki grijeh, a evo i zašto

Bog je upozorio više puta Izraelce na opasnost i prokletstvo koje slijedi ako se prakticiraju takve stvari. ”Neka se kod tebe ne nađe nitko tko bi kroz oganj gonio svoga sina ili svoju kćer; tko bi se bavio gatanjem, čaranjem, vračanjem i čarobnjaštvom; nitko tko bi bajao, zazivao duhove i duše predaka ili se obraćao na pokojnike.” (Ponovljeni zakon 18,10.11)

Bez obzira što bi mi voljeli znati buduće stvari, Bog nas iz određenih, Njemu poznatih razloga želi ostaviti u mraku. Mnogima bi donijelo nesreću i kaos točno poznavanje sutrašnjice; bilo bi nam previše za podnijeti. Zapravo, Bog nam pruža dostatnu mudrost i milost za danas te traži od nas da mu vjerujemo kada je riječ o sutrašnjici.

U Propovijedi na gori Isus je ohrabrio svoje sljedbenike porukom kako će Bog ispuniti sve naše potrebe. Matej 6,25-34 spominje kako smo Mu dragocjeni. Duboko brine o nama te je zainteresiran i za najmanju pojedinost u našem životu.

VIDI OVO: Horoskop, astrologija i okultno imaju demonske temelje

Slijedimo li ove upute i onu Petrovu: ”Svu svoju brigu bacite na njega, jer se on brine za vas!” (1. Petrova 5,7) – možemo biti sigurni u spoznaji kako Bog ima sve pod kontrolom, djelujući u svakoj situaciji s kojom se svakodnevno suočavamo. On nas zna bolje i ljubi više od bilo kojeg astrologa. Prema tome, prepustimo se Njemu u svakodnevnom povjerenju.

NAJNOVIJE!