Strujni udar mu je uništio lice, a jedna operacija je sve promijenila

Jedan čovjek, koji je pretrpio katastrofalnu ozljedu dok je bio na poslu, podvrgnut je medicinskom zahvatu (prvom takvom) koji mu je potpuno promijenio život.

Život je niz nepredvidivih i pomalo složenih, zbunjujućih događaja. Tijekom kušnji i poteškoća ljudi mogu postavljati teška pitanja na koja često ostaju bez odgovora. Bol i bijes koji se osjećaju tijekom ovih poteškoća stvarni su i opipljivi.

6-godišnjem Aaronu Jamesu iskušenja i teškoće nisu strane. Također je upoznat s tim kako iz teških situacija izaći kao promijenjen čovjek, kako iznutra tako i izvana, navodi People.

Na poslu je doživio strujni udar

Bilo je to u lipnju 2021. kada se Aaronu, dok je radio kao pomoćnik, zauvijek promijenio cijeli život. Dok je bio na poslu, Aaron, veteran Nacionalne garde, pokušavao je prebaciti žice na novi električni stup. Međutim, Aaronovo lice dotaklo je žicu pod naponom, poslavši više od 7000 volti struje u njegovo tijelo.

Ozljede nastale u incidentu bile su katastrofalne. Pola lica mu je doslovno razneseno. Ostao je bez lijevog oka i nosa. Osim toga, liječnici su mu morali izvaditi dio ruke i nekoliko zuba.

Također, Aaron je nakon toga pretrpio moždani udar i otkazivanje bubrega.

Smršavio je preko 70 kilograma

Zbog ozljede nije mogao jesti čvrstu hranu. Jedini način da se nahrani bio je pijuckanje “pročišćene juhe na slamku”. Na kraju je smršavio više od 70 kilograma.

U intervjuu za People, Aaron, suprug i otac jednog djeteta , spomenuo je kako često dovodi u pitanje cijelu situaciju.

“Dosta sam bio utučen dok sam se pitao ‘Zašto ja?’ Slomio sam se i plakao”, rekao je Aaron. “Mislim da je to prirodan način reagiranja na ovako nešto.”

Ali tada su Aaron i njegova obitelj dobili malo nade. Saznali su za mogućnost transplantacije lica i oka. Nakon sastanka s liječnikom i saznanja o mogućim rizicima, Aaron je smatran savršenim pacijentom za transplantaciju.

Foto: Victora Will

Aaron je prošao 21-satnu operaciju transplantacije lica i oka

U svibnju 2023., nakon gotovo jednog dana na operaciji – 21 sat – predani tim medicinskih stručnjaka uspješno je izveo transplantaciju. Aaron je imao novo lice i novu priliku za život.

Aaron sada može učiniti sve što je mogao prije operacije.

“Mogu otvoriti usta, mogu jesti, mogu sve pomirisati, mogu sve okusiti”, rekao je.

Uspješna operacija prošla je čak i bolje nego što je Aaron očekivao. Gotovo ni sam ne može vjerovati rezultatima.

“Nisam mogao očekivati ​​ništa bolje. Kad se pogledam u ogledalo, gotovo da i ne izgleda kao da sam bio na operaciji”, rekao je Aaron. “Još sam u šoku.”

Aron shvaća da je dobio dragocjeni dar. Zahvalan je mladom darivatelju organa koji je doslovno poklonio svoje lice 46-godišnjem suprugu i ocu jednog djeteta.

“Nisam mogao dovoljno reći ‘hvala'”, rekao je. “Nema riječi koje to mogu opisati. Postoje loše stvari koje se događaju u ovom svijetu i možete izgubiti nadu. Ali kada se ovako nešto dogodi, to vraća nadu. Zbog toga želite biti bolja osoba za njih.”

“Riječ Kristova neka u svem bogatstvu prebiva u vama! U svakoj se mudrosti poučavajte i urazumljujte! Psalmima, hvalospjevima, pjesmama duhovnim od srca pjevajte hvalu Bogu!” (Kološanima 3,16)

NAJNOVIJE!