Jedna stvar koja može navesti Boga da se okrene od vas

Samo jedna stvar može izjaloviti Božju divnu nakanu za vas. Ona može natjerati Boga da se okrene od vas.

Samo jedna stvar može izjaloviti Božju divnu nakanu za vas: grijeh tvrdoglavog ponosa! To nalazimo u Šaulovu životu. Pismo nam govori da je duh Božji bio na tom čovjeku od onoga dana kad ga je Samuel vidio da dolazi putem. Bog je pozvao Šaula i upotrijebio ga je.

Ali postojalo je nešto u Šaulu što je ubrzo izašlo na vidjelo – bahati ponos! Šaul nije priznavao svoj grijeh. Umjesto toga, da bi opravdao svoja djela, krivio je druge. Više se brinuo kako da održi vanjštinu, nego za ono što Bog misli o njemu.

Ljubljeni, to je razlika između Davida i Šaula – ponos! Pogledajte: David je sagriješio isto tako ružno kao i Šaul. Na kraju kraljeva, Šaul nikada nije ubio muža druge žene. Ali David se brzo pokajao za svoj grijeh. Kad je Natan ukazao na njegovo strašno djelo, to nije opravdao, već je odmah zavapio: ”Bože, nemoj uzeti svoga Svetoga Duha od mene! Sve što želim je da tebi ugodin! Ne želim živjeti za sebe. Znam da sam te iznevjerio. Ali, molim te, oprosti mi i očisti moje srce!”

VIDI OVO: Znate li koji grijeh Isus najviše mrzi?

A kad je Šaul bio uhvaćen u grijehu, uhvatio se za Samuelovu košulju i povikao: ”Nemoj uzeti moga kraljevstva od mene! Molim te, ostani sa mnom. Nemoj da izgledam kao slabić pred ljudima!”

Njega je više zanimalo što će ljudi misliti o njemu nego je li žalostio Duha Svetog!

Ljubljeni, to je ponos – oholi i neganut duh – koji obara ljude! Ali slomljeno srce i skrušen duh zarobljavaju srce Gospodnje. Nije važno kroz što ste prošli ili kako ste iznevjerili svemoćnog Boga, ako ste poput Petra – ako trčite da sve izlijete pred njim nakon što ste ga iznevjerili – On će ostati s vama. On uvijek stoji s onima koji imaju slomljeno srce i skrušen duh…

Zato skinite oči sa svojih promašaja i slabosti i usredotočite se na Njegovu vjernost. On se ne može odreći sam sebe. On je krajnje vjeran svojoj Riječi i provest će vas kroz sve bitke!

Autor: David Wilkerson