Stvari koje imaju vrijednost moraju biti testirane

Stvari koje imaju vrijednost moraju biti testirane – a to uključuje vašu vjeru. Vjera koja nije testirana je vjera koja nije pouzdana.

Svom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u različite kušnje, znajući da prokušanost vaše vjere stvara postojanost.“ – Jakovljeva 1,2-3

Vrijedne stvari se često testiraju da se dokaže da su prave. Kada odete u banku i date novčanicu od 100 dolara na blagajni, stave ju pod svjetlo. Zašto? Zato što traže autentični vodeni žig – testiraju kako bi se uvjerili da je prava.

Jedan pastor prepričava da kad je posjetio Filipine prije mnogo godina, vlada još nije imala tehnologiju za dodavanje vodenih žigova u valutu. Umjesto toga, bankovni blagajnici bi držali novac blizu svjetla, a zatim pregledavali slike koje su bile otisnute na njih.

VIDI OVO: Kako Bog testira našu vjeru?

Ovaj pastor je bio znatiželjan, stoga je ustao i pitao bankara kako znaju da je novac pravi samo gledajući ga. Blagajnik mu je rekao da ako kosa muškarca na slici na valuti nije počešljana savršeno, onda je dolar krivotvoren.

Stvari koje imaju vrijednost moraju biti testirane – a to uključuje vašu vjeru. Kada Bog dopušta promjene koje dolaze na vaš put – bez obzira je li to vaše zdravlje, borba s tugom ili teška financijska situacija – On vas drži na svjetlosti kako bi pokazao svijetu da je vaša vjera istinska.

Vjera koja nije testirana je vjera koja nije pouzdana. Zato, kada vas se testira, neka Božja svjetlost sjaji kroz vas, tako da svijet može vidjeti Njegov znak na vašem životu!

Izvor: Crosswalk.com; Prijevod: Vesna L.