NaslovnicaŽivot4 stvari koje svaki muž želi od žene da bi bio sretan...

4 stvari koje svaki muž želi od žene da bi bio sretan u braku

Koje stvari muž želi od svoje žene da bi bio sretan u braku? U ovom članku donosimo nekoliko korisnih savjeta za sve žene!

Kada razmišljamo o tome što muževi zapravo žele, žene često spominju seks kao prvo što im padne na pamet. I dok je to doista želja koju imaju, postoji nešto više od toga.

Dok prolazimo kroz bračno putovanje, postaje jasno da muževi imaju druge potrebe i želje od nas.

1. Muž želi poštovanje od svoje žene.

Poštovanje je ključno za sretan i uspješan brak. Ne samo da čini da se muž osjeća cijenjenim kao muškarac, već je to i biblijska zapovijed. Efežanima 5:33 kaže: “Žena mora poštovati svog muža.”

Umjesto da se fokusiramo na ono što poštovanje nije, istražimo opipljive načine da pokažemo poštovanje našim muževima, što će zauzvrat kod njih stvoriti želju da nas vole u potpunosti.

Molite se za svog muža, spominjući njegovo ime Bogu i tražeći vodstvo u njegovoj ulozi vođe vašeg doma. Slušajte ga bez donošenja odluka umjesto njega. Dajte mu priliku da podijeli svoje misli i osjećaje.

Hvalite ga i dajte mu komplimente pred drugima, posebno djecom i obitelji. Izbjegavajte ga ispravljati ili napadati u javnosti, jer to potkopava poštovanje. Mudro birajte riječi.
Vjerujte u potencijal svog supruga i bodrite ga što češće.

Izrazite svoje poštovanje prema njemu. Pošaljite poruku, napišite pismo ili mu šapnite riječi potvrde na uho. Vaš muž mora čuti da ga poštujete.

2. Vaš muž želi povjerenje.

1. Korinćanima 13,7, koja kaže da ljubav vjeruje svemu. Povjerenje se može izgraditi iu našim brakovima. Povjerenje je prirodna reakcija na ljubav i ključno je za zdrav brak. Poslušajte ove savjete:

Shvatite da je kontrola iluzija. Ne možete kontrolirati svoj život, okolnosti, pa čak ni izbore svoje djece. Pokušaj kontroliranja vašeg muža samo će narušiti povjerenje. Zamijenite kontrolu povjerenjem.

Prilagodite svoja očekivanja. Vaš suprug je čovjek i griješit će. Vjerujte u Boga i On će vam vratiti povjerenje u vašeg supružnika.

Opraštanje igra značajnu ulogu u ponovnoj izgradnji povjerenja. Ako gajite kiv prema svom mužu, naučite mu oprostiti. Zapamtite, trebate oprostiti i sebi.

VIDI OVO: Molitva za brak: 9 jednostavnih molitvi koje možete moliti za svoj brak

Stvari koje muž želi od žene 1

3. Vaš muž želi mir.

Molite za mir u svom domu i u svojim životima. Odvojite trenutak da se pozdravite nakon dugog radnog dana. Posvetite svoju nepodijeljenu pozornost barem na minutu.

Dopustite svom supružniku pet minuta mira da se opusti i prijeđe s posla na kućni život.
Uključite svoju djecu. Objasnite im da njihov tata treba nekoliko minuta da se opusti kada dođe kući.

Prije nego počnete s popisom stvari za raspravu, zamolite svog supružnika za prikladno vrijeme za razgovor.

4. Muž želi intimnost od žene.

To je način na koji je Bog stvorio muškarce, a kada žene stalno niječu svoje muževe, to može stvoriti nemir u raznim područjima braka.

Dok se društvo često šali na račun muškaraca i seksa, to je sveti savez koji je Bog zamislio za brak i u srži je mnogih bračnih borbi. Mnogi muškarci opisuju seks kao gumb za resetiranje.

Dok je seks samo jedan aspekt braka, davanje prioriteta može uvelike utjecati na cjelokupno zdravlje vašeg odnosa.

Priznajte fizičku potrebu svog supruga za intimnošću, shvaćajući da je to više od puke želje. Nemojte odustati od svog seksualnog života. Ako je intimnost izazov u vašem braku, potražite vodstvo od pouzdanog kršćanskog savjetnika.

Zaštitite svoj dom i brak od požude i pornografije. Ostanite oprezni protiv ovih destruktivnih sila.

Zapamtite da intimnost počinje izvan spavaće sobe. Ako postupate jedno prema drugom s ljubaznošću i poštovanjem tijekom dana, time ćete značajno poboljšati intimnost.

Zaključak

Razumijevanje onoga što muževi uistinu žele nadilazi puke stereotipe. To uključuje njihovo poštovanje, povjerenje u njih, njegovanje mira i prihvaćanje intimnosti. Dok nastojimo zadovoljiti te potrebe, naši brakovi mogu cvjetati i postati odraz Božjeg dizajna za ljubav i druženje.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare