5 stvari u koje mnogi kršćani vjeruju, a nisu istinite

U kojih pet stvari mnogi kršćani vjeruju, a uopće nisu istinite? Moramo priznati da svi često tako mislimo.

Odrastajući u crkvi, mislio sam da sam u potpunosti shvatio što znači biti kršćanin. Sve se to promijenilo u jednom danu kada sam posjetio crkvu koja je bila drugačija od one u kojoj sam odrastao.

Na tom mjestu su se odijevali i ponašali nedjeljom, kao što su to činili i ostatak tjedna. Bilo je to mjesto gdje je OK biti iskren i otvoren po pitanju sumnju i borbi. Tamo je vladala atmosfera uzbuđenja i veselja, što se manifestiralo kroz proslavljanje Boga.

Očigledno je da nekršćani imaju određene predrasude o kršćanstvu, ali oni koji odrastaju u crkvi ih imaju možda i više. U kojih pet stvari neki kršćani vjeruju, a uopće nisu istinite?

1. Tvoje ponašanje utječe na Božju ljubav prema tebi.

Nikada ne smijete svojim ponašanjem pokušavati zaraditi Božju ljubav. On te voli unatoč svemu. Krist je umro još dok smo bili grešnici (Rim 5,8) i Njegova ljubav nikako nije uvjetovana onim što činiš ili ne činiš.

2. Crkva je jednotjedni događaj i ona je samo zgrada.

Kod mnogih je prisutna ideja da se svake nedjelje moraju lijepo obući te ulickati vanjštinu i ponašanje. Bog je zainteresiran za tvoje srce, a ne izgled. On gleda na unutrašnjost, a ne na vanjštinu (1. Samuelova 16,7).

VIDI OVO: 7 biblijskih istina u koje puno kršćana ne vjeruje

3. Ne smijete izraziti svoje borbe i sumnje.

Kršćanski život zna biti težak, bez odgovora i objašnjenja. Umjesto da potiskujemo naše sumnje i borbe, trebamo ih priznati Bogu i zamoliti druge da nam pomognu dok kroz njih prolazimo. Ne prevladavate životne teškoće ignorirajući borbu, već ih pobjeđujete pozivanjem Boga da djeluje u tim područjima vašeg života (Psalam 43,5).

4. Crkveno vodstvo je samo za one koji su superduhovni.

Ponekad vjernici misle da su njihovi svećenici ili pastori duhovno superiorniji, bolji kršćani i nepogrešivi. Iznenadimo se kad kršćanski vođe padnu u grijeh. Zaboravljamo da su grešnici, potrebiti Božje milost kao i svi mi. Bog koristi slabe za Njegovu slavu, a upravo tebe može upotrijebiti.

5. Biblija je sastavljena isključivo od pravila.

Često puta Bibliju doživljavamo kao knjigu pravila. Premda u njoj postoje pravila, ona je u potpunosti usmjerena na Isusa. Cilj čitanja Riječi ne bi trebao biti određeni odjeljak, već na njezinim stranicama susretati Isusa.