NaslovnicaPopularno8 stvari koje muškarci trebaju izbjegavati ako žele zadržati muževnost

8 stvari koje muškarci trebaju izbjegavati ako žele zadržati muževnost

Je li moguće da društvo kroz ovu hranu i proizvode feminizira današnje muškarce?

U proteklih pedeset godina, broj spermija u uzorku prosječnog muškarca smanjio se napola, dok je u samo zadnjih dvadeset godina nivo testosterona u prosječnog muškarca opao za 20%.

Razlozi su unos nezdrave i potencijalno opasne hrane te okoliš u kojem se nalazimo. Studije su pokazale da ksenoestrogeni iz plastike mogu uzrokovati preuranjenu pojavu menstruacije u djevojčica. Izoflavini soje pak povećavaju agresivnost i asocijalno ponašanje u laboratorijskih životinja i feminiziraju muške jedinke.

Portal Naturalblaze.com donosi popis hrane i proizvoda sa visokom razinom estrogena koju treba izbjegavati ukoliko želite zdrav i normalan život.

1) Pesticidi iz konvencionalno uzgojenog voća i povrća

Pesticidi koji se prskaju po konvencionalno uzgojenom voću i povrću imaju estrogensko djelovanje nakon unosa u tijelo.

2) Soja

Mnogo je razloga za izbjegavanje soje, koja je inače jedna od najsubvencioniranijih kultura. Jedan od glavnih razloga je njeno snažno estrogensko djelovanje na ljudsko tijelo. Previše soje dovodi do povećanja grudi, zadržavanja vode, taloženja masnih zaliha na dijelovima tijela karakterističnim za žene te promjene raspoloženja. Također može smanjiti postojeću razinu testosterona.

3) Hormoni u govedini

Kako bi povećali proizvodnju mesa i mliječnih proizvoda, neki proizvođači kravama daju hormone, koji kasnije kroz hranu ulaze i u ljudsko tijelo. Jednom kada uđu u ljudsko tijelo, ti hormoni imaju snažan estrogenski učinak. Pored toga, mnoge krave se hrane sojom koja je zagađena pesticidima, tako da imamo trostruki efekt. Iz tih razloga bitno je da jedemo meso isključivo goveda koja se hrane na pašnjacima.

4) Pivo

U svojoj knjizi „Prirodni testosteron“, Stephen Harrod Buhner piše:

HMELJ JE NAJPOZNATIJI PO SVOJOJ PRIMJENI U IZRADI PIVA. VEĆINA MUŠKARACA ZANEMARUJE SNAŽNE KEMIJSKE SPOJEVE KOJE SADRŽI I NE SHVAĆAJU DA PIVO SAMO PO SEBI MOŽE ZNATNO UTJECATI NA RAZINU MUŠKIH ANDROGENIH HORMONA. NJEMAČKI PIVARI ODAVNO SU ZAMJETILI DA SU MLADE ŽENE KOJE SU SE BAVILE BERBOM HMELJA U POLJIMA ČESTO IMALE PREURANJENE MENSTRUACIJE. S VREMENOM SU ZNANSTVENICI OTKRILI RAZLOG, HMELJ JE JEDNA OD NAJMOĆNIJIH ESTROGENSKIH BILJAKA NA SVIJETU. SAMO 100 GRAMA HMELJA SADRŽI IZMEĐU TRIDESET TISUĆA I TRISTO TISUĆA JEDINICA ESTROGENA, OVISNO O VRSTI HMELJA. VEĆINOM SE RADI O MOĆNOM ESTROGENU ESTRADIOLU. ESTRADIOL PRILIKOM UNOSA U MUŠKO TIJELO DIREKTNO UTJEČE NA SNIŽENJE RAZINE TESTOSTERONA U TESTISIMA. UOČEN JE I UTJECAJ NA PROIZVODNJU TESTOSTERONA U LYDIGOVIM ŽLIJEZDAMA.“

Reklame često prikazuju ispijanje piva kao macho ritual. Koliko su samo u krivu…. Ljubitelji alkoholnih pića, radije se okrenite vinu, pustite pivo ženama.

5) Televizija i feminizacija muškaraca

Dobro, ne radi se o hrani, već o jednom podmuklom oruđu koje se koristi za oblikovanje ljudskog uma. Muška feminizacija kroz televiziju se polagano uvodi kroz duže razdoblje i ulazi u psihu muškaraca. To je dramatično promjenilo obrasce ponašanja.

6) Nezasićene masti

Nezasićene masti iz biljnih ulja, a posebice već spomenute soje imaju određene estrogenske učinke. Zasićene masti iz svinjske masti ili maslaca pak pomažu u proizvodnji testosterona i bolja su alternativa.

7) BPA iz plastike

Ksenoestrogen je vrsta kemikalije koja oponaša estrogen u ljudi. Kemikalije iz plastičnih ambalaža ulaze u hranu, plastični otpad ispušta kemikalije u rijeke, potoke, mora i tlo. Bisfenol A (BPA) je kemijski spoj koji se najviše koristi u proizvodnji polikarbonata i epoksidnih premaza. Preko 93% Amerikanaca ima BPA u svojim tijelima, što smanjuje broj spermija u muškaraca. BPA također povećava rizik od pretilosti, astme, autizma, raka na mozgu, jetri i prostati.

8) Ftalati u kozmetici

Istraživanja nad muškim životinjama izloženima ftalatima otkrila su smanjenje proizvodnje spermija, nerazvijene testise, hipospadiju i smanjenu proizvodnju testosterona. Proizvodi u kojima se koriste ftalati: šamponi, parfemi, dezodoransi, losioni za tijelo, šminka, osvježivači zraka.

Izvor: Tribun.hr/Natural Blaze