5 stvari koje ne činite za svoju suprugu (a trebali biste)

Mogu poslužiti kao dobar podsjetnik svim oženjenim muškarcima.

Postoje stvari koje ne činite za svoju suprugu, a trebali biste. Ovo vrijedi za sve muževe koji žele bolji brak. 

Muževi, jeste li ikada poželjeli da ste uz svoju suprugu dobili i ručni priručnik s uputama kako je usrećiti? Jeste li se ikada zatekli u želji da postoji YouTube video u kojem je korak po korak objašnjeno kako voljeti i čuvati svoju ženu?

Hajde prijatelji, budimo iskreni. Kao muževi, vjerojatno smo svi imali one trenutke: „jednostavno ne razumijem svoju ženu.“ I bez obzira na to koliko je trenutno vaš brak odličan, uvijek možemo poboljšati način na koji iskazujemo ljubav i naklonost svojim suprugama.

Sigurno ste se često puta pitali: „Što sam krivo učinio?“ Ali, što ako problem nije u tome što ste nešto učinili, nego u nečemu što niste učinili? Ponekad upravo ono što nedostaje uzrokuje najveće probleme.

Ovo vrijedi za sve muževe koji žele bolji brak. Bilo da je za jedne samo dobar podsjetnik, ili pak potpuno nova vijest za druge, ovdje je spomenuto 5 stvari koje ne činite za svoju suprugu, a trebali biste:

Nastaviti je osvajati

Nakon što je dan vjenčanja došao i prošao, medeni mjesec je također iza vas i vi ste se već vratili u realnost i počeli zajednički život, ne zaboravite i dalje osvajati svoju suprugu. To nam pomaže pri shvaćanju da su muškarci više fokusirani na postizanje, dok su žene više fokusirane na odnos. Kao muževi, ne smijemo vjenčanje sa svojom mladom gledati kao krunidbeno dostignuće hodanja nakon kojega prestajemo udvarati joj. Zadnja stvar koju želite prenijeti svojoj supruzi je da su svi romantični napori tijekom hodanja bili isključivo kako bi se udala za vas.

VIDI OVO: 7 načina kako muž može pokazati svojoj ženi da je voli

Vaša žena žudi za time da vi budete očarani njome i da je neprestano osvajate. Ona želi znati da je ljepotica vrijedna osvajanja, a ne netko tko je osvojen, „pokoren“, i sada je nešto svakidašnje i obično. To znači da morate činiti stvari koje osvajaju njezino srce i tako ga čuvaju. Činite svrhovita djela kako biste osigurali da se malene, romantične geste nastave i nakon oltara. Planirajte zajedničke izlaske kao iznenađenja. Kupite joj cvijeće iz nikojeg razloga. Pišite brižne i ljubavne poruke/kartice. Ako želimo da naš brak bude zdrav i bolji, onda moramo nastaviti izvoditi i osvajati svoju suprugu.

Zaista je slušati

Možda je vaša reakcija: „Odlično, ovo definitivno činim!“ Ali, ono što zbilja mislim kad kažem ‘zaista slušati’ jest aktivno slušati svoju ženu. Postoji razlika između potvrđivanja onoga što vaša supruga govori i iskrenog slušanja i razumijevanja. Aktivno slušati znači ponoviti joj ono što ste čuli da je rekla. Razumjeti i uvažiti njezine osjećaje. Biti strpljivi u čekanju da završi s dijeljenjem svojih emocija prije nego se umiješate. Obično vaša žena ne traži od vas da riješite njezin problem (što muškarci često misle), već samo želi biti saslušana i shvaćena.

Aktivno bolje slušati, pomoglami je eliminacija svega onoga što mi odvlači pažnju. Kako biste to mogli, maknite mobitel s očiju, ugasite TV, suočite se jedno s drugim, i uronite u razgovor. Istinsko slušanje vaše supruge je način na koji joj izražavate poštovanje.

Zaista razgovarati s njom

Da, tako je, rekao sam ‘razgovarati s njom’. Vrsta razgovora na koji sada upućujem je više od same izmjene informacija sa svojom suprugom. Daleko više od toga. Muževi, sviđalo se to nama ili ne, naše žene žude za tim da razgovaramo i dijelimo stvari iz dubine srca s njima. Budući da ovakva vrsta komunikacije ne dođe prirodno muškarcima, mora proći određeno vrijeme i svrhovit napor kako biste bili dobri u tome.

VIDI OVO: 10 stvari koje vaša supruga ne voli

Ja sam shvatio kako moja supruga ne želi znati samo što ja radim, već je više zainteresirana za način na koji ja nešto radim. Pa umjesto da je samo izvjestite o činjenicama i ostavite to na toj razini, težite ka dubljem razgovoru. Otvorite se svojoj supruzi i pustite je da sazna kako se osjećate, čemu se veselite, što vas frustrira itd. Ne zaboravite je pitati ista pitanja zauzvrat i dopustite da vaša komunikacija dosegne potpuno novu razinu.

Moliti za nju

Ako vi ne molite za svoju suprugu, tko će? Kao supruzi, ne smijemo prepustiti molitvu za naše supruge nikom drugom jer se to uglavnom neće ni ostvariti. Pozvani smo voljeti, čuvati i štititi svoje supruge, a moliti za njih je jedan od najboljih načina na koji to možemo činiti.

Nakon onog dubokog, intimnog razgovora kojeg smo spomenuli u 3. točki, ponudite joj zajedničku molitvu za što god joj je na srcu. Kada niste zajedno, molite za nju na svom putu na posao, na pauzi za ručak, u teretani ili pak svako jutro ili večer. Molite za milost u teškim trenucima, mudrost kada ne zna što činiti, i strpljenje kada je djeca hoće izluditi. Predivno je koliko intimna molitva za vašu suprugu uzdiže brak na višu razinu.

Govoriti joj da je volite i da je lijepa

Vaša žena često mora čuti „volim te“. Zaista mislim često. Skrbiti za nju, štititi je i činiti lijepe stvari za nju su načini na koji joj govorite „volim te“, ali ništa ne raduje vašu suprugu kao kad joj vi to kažete (i mislite, naravno). I kao dodatak tome, ona zaista voli kada joj kažete da je lijepa. Vaša žena želi znati da mislite o njoj tijekom dana, i te neočekivane, iskrene rečenice „volim te“ i „tako si lijepa“ puno znače.

VIDI OVO: 7 načina na koje muž može povrijediti ženu, a da toga nije svjestan

Ujutro kad se probudite ili prije nego se uputite prema vratima na posao, recite joj „volim te“. Kad se ujutro oblači, recite joj „lijepa si“. Usred dana nazovite suprugu ili joj pošaljite poruku kojom ćete joj dati do znanja da mislite na nju i da je volite. Ostavite joj porukicu na posebnom mjestu u kojoj će pisati „volim te“. Prije nego odete u krevet, nagnite se, poljubite je i recite joj da je predivna i da je volite. Zaista je jednostavno, a može produbiti vaš odnos.

Možete postati bolji suprug ako radite na tome i ako se usredotočite na prave stvari. Često se sve svede na to da je obavljanje stvari koje dosad niste radili (ili obavljanje istih bolje) ono što čini veliku razliku. Zato, uživajte u unaprjeđivanju i ostvarivanju uloge najboljeg mogućeg supruga.

Autor: Eric Giesow; Prijevod: Suzana Z.; Izvor: Crosswalk.com