4 stvari koje će vam pomoći u mračnim danima života

Često naš pogled držimo na nevoljama, umjesto da vjerujemo Bogu da je u kontroli. Donosimo 4 stvari koje će vam pomoći u mračnim danima života.

Život je nekada jednostavno težak. Dani izgledaju mračni. Neočekivana dijagnoza ili gubitak nečega mogu se iznenada pojaviti. Premda svi čeznemo za bezbrižnim danima, ponekad Bog dopušta da se na naš život nadviju tamni oblaci. Ipak, On nam ne želi nauditi.

Božja namjera po pitanju nas je da nas kroz sve u ovom životu u konačnici učini sličnima Njemu. Bog nas iz dana u dan oblikuje. On želi imati bliski odnos s nama. Neće dopustiti da sami prolazimo kroz nevolje, već će uvijek hodati s nama sve dok ne budemo promijenjeni, jači, obnovljeni.

Kada nas zadesi neko zlo, trebamo biti iskreni i priznati da naše pouzdanje u Boga u tim trenucima nije lako. U glavi se odvijaju svakakvi scenariji s pitanjem: “Što ako?” Što ako ova teška situacija potraje? Što ako simptomi ne nestanu? Što ako bolest uznapreduje? Što ako uskoro dobijem otkaz? Što ako …

Shvatili ste poantu. Umjesto da vjerujemo Bogu koji nam je obećao biti vjeran do kraja života, često naš pogled držimo na okolnostima s kojima smo se suočili. Ako ostanemo u takvom stanju, to će se loše odraziti na nas i neće završiti dobro.

Da ne bismo ostali tjeskobni, opterećeni ili uplašeni, u nastavku su četiri stvari kojih se trebamo sjetiti u mračnim danima. One nam mogu pomoći da izdržimo dok se sunce ne probije kroz tamne oblake.

1. Vaš karakter uvijek treba biti jači od vaših okolnosti

Ne možemo uvijek kontrolirati ono što nam se događa, ali uvijek možemo kontrolirati način na koji odlučujemo odgovoriti. U onim trenucima kada se odlučim prestati žaliti i umjesto toga zahvalim Bogu za dobro u mom životu, loše stvari počinju izgledati manje lošima. Odaberite zahvaljivati Bogu, bez obzira kroz što prolazite.

Radujte se uvijek! Molite se neprestano, zahvaljujte u svim okolnostima; jer to je Božja volja za vas u Kristu Isusu.” (1. Solunjanima 5, 16-18)

2. Vaše borbe uvijek imaju svrhu

Svaku poteškoću u vašem životu, bilo veliku ili malu, Bog će koristiti da u vama proizvede više snage, vjere i ustrajnosti ako mu dopustite! Sva tvoja bol ima svrhu.

“Znamo da Bog čini da sve pridonosi dobru onih koji ga ljube; onih koji su odlukom Božjom pozvani.” (Rimljanima 8, 28)

3. Sjetite se da je Božji trenutak uvijek savršen

Božji planovi se uvijek razlikuju od naših planova, ali Njegovi planovi su uvijek savršeni! Imajte strpljenja čekati na Njegovo vrijeme umjesto da forsirate svoje.

“Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.” (Jeremija 29, 11)

4. Bog vas nikada neće napustiti

Možda ćete se osjećati kao da sami prolazite kroz vašu nevolju, ali od trenutka kada zamolite Gospodina da vas uvede u Božju obitelj, On će uvijek biti s vama i nikada vam neće okrenuti leđa!

“Ohrabrite se i budite odlučni! Ne bojte se i nemojte predati pred njima. Ta sam Jahve, Bog tvoj, ide s tobom; neće te zapustiti niti će te ostaviti.” (Ponovljeni zakon 31, 6)

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!