3 stvari koje bi svaki kršćanin trebao činiti

Ovo su tri stvari za koje vjerujem da bi svaki kršćanin trebao činiti.

Budite svjedok

Isus kaže da u ovom raspadajućem i mračnom svijetu budemo sol i svjetlo, stoga je to ono što ovome svijetu treba. No ako sol izgubi slanost ona je beskorisna (Matej 5, 13), a skriveno svjetlo nije od pomoći.

Isus nam kaže: „Vi ste svjetlost svijetu. Grad postavljen na gori ne može biti skriven“. (Matej 5, 14) To znači da naše svjedočanstvo treba biti toliko snažno da ljudi u nama vide Krista i da se to ne može sakriti.

Ipak, to ne znači da se ne bismo trebali koristiti Riječju jer vjera dolazi od slušanja Božje Riječi. (Rimljanima 10, 17)

Budite dio Tijela

Ako želimo biti dio Tijela Kristovog ili Crkva, tada bismo trebali činiti ono što bi Isus činio da je sada ovdje na zemlji. Kada se Isus vrati kako bi nagradio svoju crkvu za vjernost koju Mu je pokazala, neki od tih Božjih svetaca će čuti Isusa kako govori: „Jer sam bio gladan, i dali ste mi jesti, žedan, i dali ste mi piti. Bio sam stranac, i primili ste me na konak, gol i zaodjeli ste me. Bio sam bolestan, i pohodili ste me, u tamnici, i došli ste k meni“.(Matej 25, 35-36)

No kada se ti sveci ne budu mogli sjetiti kada su sve to činili, Isus će ih podsjetiti: „Što god da ste učinili i najmanjemu od moje braće i meni ste učinili“. (Matej 25, 40) To je ono na što je Crkva, Tijelo Kristovo pozvana.

Budite sveti

Apostol Petar podsjeća crkvu (to jest nas) „I ako zovete Ocem onoga, koji, ne gledajući tko je tko, sudi svakome po djelu, provodite vrijeme svojega življenja u stražu, znajući, da niste otkupljeni raspadljivim srebrom ili zlatom iz grješnoga svojega življenja, koje vam je predano od otaca“ (1. Petrova 1, 18-19)

Znajući da smo otkupljeni Kristovom krvlju i da smo spašeni od vatre pakle, trebali bismo razumjeti da „je onaj tko nas je pozvao svet i da mi trebamo biti sveti u svakom našem ponašanju, jer je pisano- ”vi budite sveti jer sam i ja svet“. (1. Petrova 1, 15-16)

Zaključak

Svaki vjernik bi trebao biti Kristov svjedok jer smo pozvani na to, (Matej 28, 18-20) Tijelo Kristovo tako što ćemo činiti stvari koje bi činio i Krist da je sada ovdje na zemlji te da živimo svetim životom. Trebali bismo nastojati živjeti u svetosti jer nas Bog nije spasio kako bismo živjeli životima kakvima smo živjeli.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithinthenews.com