Važne stvari koje vam tijelo pokušava poručiti ako se često budite noću

Nesanica i česti prekidi sna mogu biti posljedica ozbiljnijih problema, ali i loših životnih navika. Trebali biste obratiti pozornost na to što vam tijelo poručuje kada se često budite i ne možete se naspavati.

Preporučuje se spavanje od sedam do osam sati tijekom noći. Međutim, ako se često budite iz sna, to znači da vam vaše tijelo nešto poručuje. Pozabavite se svojim zdravljem.

Kada se često budite, niste u mogućnosti da se dovoljno odmorite, a to izaziva dalje probleme sa zdravljem. Sve što vam se dogodilo tijekom dana, životne navike, tempo, akumuliran stres manifestira se tijekom noći i to narušava kvalitetu vašeg sna.

Slušajte svoje tijelo i moći ćete se dobro odmoriti. Ovih devet znakova pokazuju da ćete imati besanu noć.

Pijete puno tekućine navečer

Dobro je da ste hidrirani, ali puno vode prije spavanja može dovesti do učestalog mokrenja. Ako idete u toalet, morate ustati, upaliti svjetlo i ponovno se vratiti u već ohlađen krevet. Eto problema.

VIDI OVO: 10 korisnih savjeta za borbu protiv nesanice

Toplo vam je u spavaćoj sobi

Ako se učestalo budite noću, provjerite temperaturu u sobi. Optimalno bi bilo da ima između 15 i 20 stupnjeva Celzijusa kako biste se lijepo naspavali. Sve preko toga će izazvati neželjena buđenja.

Pod stresom ste

Ako se brinete oko nečaga što se već dogodilo ili oko nečega što vas čeka sljedećeg dana, sigurno nećete moći zaspati, a ako i zaspite velike su šanse da se često budite. Ne propustite čitanje Biblije i molitvu prije spavanja.

VIDI OVO: Nesanica: Kako Bog može pomoći?

Unosite previše kofeina

Popodnevna kava može vam prouzrokovati probleme sa snom. Kofein se u organizmu zadržava od 4 do 7 sati, a poznato je da održava koncentraciju koja vam tijekom sna nikako ne treba.

Pijete lijekove koji ometaju san

Lijekovi za krvni tlak, astmu, pa čak i depresiju, mogu utjecati na kvalitetu vašeg sna. Konzultirajte se s liječnikom jer je možda dovoljno samo da promijenite vrijeme uzimanja lijeka i da spavate kao beba.

Koristite digitalne uređaju neposredno prije spavanja

Ako imate naviku surfati na mobitelu ili tabletu dok se spremate za spavanje, znajte da ste u potpunosti razbudili svoj organizam. Ako su vam napeti osjetilo vida i sluha, onda je krv prisutnija u mozgu, a to ne dovodi do mirne noći.

Trenirate navečer

Postoji vrsta treninga koja ne ometa spavanje, ali ona podrazumijeva sklop laganih vježbica. Ipak, ako imate naporan trening navečer, pojačavate svoju cirkulaciju i povećavate krvni tlak, a mišići su vam napeti. Sve to ometa usnivanje i san.

VIDI OVO: 9 molitvi koje će vam pomoći da spavate mirno i spokojno

Pijete alkohol prije spavanja

Iako alkohol može pomoći pri usnivanju, može se pretvoriti “ubojicu” sna. Naime, kada popijete nešto alkoholno navečer, to vam može pomoći da zaspete, ali ćete se vrlo brzo probuditi i imati jednu prilično tešku besanu noć.

Možda imate apneju 

Apneja je poremećaj disanja tijekom spavanja, koji se manifestira kao kratkotrajan prekid ovog procesa. Tada se naglo budite, prilično uznemireni, ali često ne znate što vas je snašlo. Bilo bi dobro da vam bračni partner ili netko tko može spavati s vama ukaže na problem ukoliko uoči prekide disanja u trajanju od 10-15 sekundi.