5 stvari koje trebamo učiniti kada se osjećamo bespomoćno
Foto: Unsplash

Nekoliko stvari trebamo učiniti kada se osjećamo bespomoćni dok se suočavamo s grešnim navikama, emocijama, oštrim riječima i bezbožnim mislima.

Volimo filmove koji privlače našu pažnju bajkama ljudi koji su zarobljeni, bespomoćni i koji panično traže izlaz. No, ovo je nešto što ne želimo u stvarnom životu. Ipak, kada se to dogodi, odmah počnemo tražiti izlaz i molimo Boga za spas kroz tjelesno iscjeljenje, promjenu okolnosti ili dodatne materijalne stvari.

Jeste li ikada razmišljali o tome da je duhovno spasenje čak i važnije od tjelesnog izbavljenja? Iako nas je Isus oslobodio od kazne i sile grijeha, još uvijek postoje vremena kada se osjećamo bespomoćni dok se suočavamo s grešnim navikama, emocijama, oštrim riječima i bezbožnim mislima. Tada trebamo slijediti primjer psalmista i vapiti Bogu za duhovno izbavljenje (Psalam 119, 145-160).

PROČITAJTE: Kako nadvladati grijeh koji se ponavlja?

Priznamo svoju bespomoćnost Bogu. Mi sami nemamo snagu da nadvladamo grijeh. No Božji Duh unutar nas je svemoćan.

Priznajmo svaki grijeh, nevjeru ili pouzdanje u same sebe. Odustanimo od daljnjih pokušaja da se promijenimo vlastitim trudom i prestanimo željeti griješne želje.

Usmjerimo svoj pogled prema Bogu. Razmišljajmo o tome tko je Bog, što On želi i što nam je obećao.

Ispunimo svoje umove i srca Božjom Riječju. Meditirajmo nad njome. Molimo Boga za mudrost i snagu da Ga možemo slijediti s pouzdanjem i potčinjavanjem Njegovome Duhu.

Vjerujmo Bogu i čekajmo na Njega da nas promijeni iznutra prema van. Iako se spasenje događa u trenutku posvećenje je cjeloživotni proces.

Doći će eventualno vrijeme kada će osjećaji bespomoćnosti otpasti i kada će biti zamijenjeni radošću poslušnosti. Kada se to dogodi dajmo Gospodinu slavu.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org