Stvari žena ne voli
Foto: Sale photo created by yanalya - www.freepik.com

Ako vam je stalo do vaše žene, tada ćete izbjegavati činiti stvari koje ne voli. Donosimo 10 stvari koje žene u vezi ne vole.

”Vaša supruga želi od vas da razumijete da, iako je snažna, asertivna, sigurna i ako duhovno raste, treba vas da je aktivno vodite prema križu. Nije nepoznanica da se muškarci i žene drugačije izražavaju kada se radi o duhovnim stvarima, no vaša žena od vas želi da iskoračite i da je poslužite kao duhovnu ratnicu.

Ona želi da se molite za nju, da rastete u znanju Riječi, kako biste bili onaj koji govori Istinu u njezin život i želi da je ohrabrujete u tome da traži Gospodina cijelim svojim srcem. Kimberly i LeRoy Wagner”

Evo deset stvari koje vaša supruga zaista ne voli.

1. Kada se odmah bacite u ”popravit ću to” način rada.

Nije jednostavno slušati, a da ne želite odmah popraviti stvari za svoga supružnika. Razumijem to; i sama tako funkcioniram. No važno je da s velikim zanimanjem slušate svoje supruge, dotaknete je i date joj do znanja da ste tu i kada vam sve ispriča, dajte joj do znanja da vidite kako to mora da je teško.

VIDI OVO: 10 stvari koje vaš muž ne voli

Komuniciranje sa suprugom na takav način bit će korisno dugoročno, jer će se ona otvoriti za vaše savjete u vezi rješavanja problema. Uvijek se pobrinite za to da ona zna da ste ju slušali, da brinete i da suosjećate sa težinom problema prije nego što to pokušate popraviti za nju. Vaša namjera da popravite stvari je pohvalna, ali pripazite na to da je najprije poslušate i pokažete suosjećanje.

2. Kada ne radite dobro ravnotežu između vaših hobija i osobnog života.

Svakome od nas treba neki ispušni ventil ili neki hobi. Nema ničeg lošeg s hobijima, ali hobi može biti loš za odnos ako oduzima previše vremena. Igranje videoigara ili kuglanje cijelu subotu ili nedjelju, vjerojatno nije najbolji način kako provesti ograničeno, slobodno vrijeme koje imate. Nije ni uskakanje na kauč i prebacivanje programa na televizoru svaki puta kada ste slobodni navečer, prije nego što odete u krevet. Ako ste pronašli hobi u kojem uživate, pazite na to da vam se on ne nađe na putu odnosa sa suprugom ili obitelji. Pronađite zdrave načine kako da uživate u hobiju, ali da obitelj stavite na prvo mjesto.

3. Kada mora tražiti komplimente.

Ponekad se ženi treba reći da je lijepa. Svijet je strog prema nama i mi možemo biti same sebi najveća kritika. Kompliment se može isplatiti dugoročno, ako svojoj supruzi želite uljepšati dan. Ako ne dobijemo kompliment, tražit ćemo ga. Ako moramo pitati izgledamo li lijepo u našim haljinama, vrijeme je da vi zakoračite u igru. Budite suprug koji svoju suprugu zasipa komplimentima na dnevnoj osnovi, kako ih nikada ne bi morala tražiti.

VIDI OVO: 5 tajni koje bi žene voljele da njihovi muževi znaju

4. Kada ne možete ostaviti stres na ulaznim vratima.

Razumijemo; posao i život mogu biti stresni. Svi to osjećamo. Dođete kući s frustirajućeg i napetog dana na poslu, želite se opustiti, ali završite tako što svoj stres zadržite u sebi i tijekom noći.

Postoji mogućnost da vas vaša supruga nije vidjela od doručka i da se raduje provođenju malo vremena s vama. Možda je i njezin dan bio stresan. Kada dođete kući, zaista ostavite stres ispred ulaznih vrata. U redu je razgovarati o tome, vaša supruga će to željeti, no nakon toga to ostavite i uživajte svoje vrijeme u domu. Nemojte istresti teret cijelog dana na svoju obitelj jer ih tako opterećujete i propuštate ono što bi trebalo biti najdragocjenihe vrijeme u vašem danu.

5. Borba za vašu pozornost.

Posao, djeca, prijatelji, obitelj, hobiji, čak i kućni ljubimci žele vašu pozornost. No ovako bi stvari trebale ići: Bog, supruga, djeca i onda ono što vam je iduće najvažnije. Bog bi vam trebao biti najvažniji, nema sumnje. Nakon Njega, vaša supruga ima prioritet. Znam kako se ovo može za neke činiti oprečno s popularnim vjerovanjem, ali je istina. Nemojte da se vaša supruga mora boriti za vašu pozornost. Nemojte da vas mora moliti da zajedno provedete vrijeme. Iznenadite je sa odlaskom u kino! Skuhajte joj objed. Pobrinite se za to da uvijek za nju odvojite vrijeme, svakoga dana. Pobrinite se za to da ona zna kako vam je jako važna.

VIDI OVO: Kvalitete koje bi žena trebala tražiti u mužu

6. Kada ne dijelite svoje misli i osjećaje.

Gluma da ste neki grubijan s vašom suprugom ne pali. Skupljanje osjećaja također ne pomaže. Vaša supruga želi znati najdublje dijelove vaše duše. Kada je isključite i kada glumite grubijana po pitanju vaših osjećaja, to će samo naštetiti vašem odnosu. Brak traži otvorenost komunikacije i povjerenje. Imajte to sa svojoj suprugom. Ako vam je teško biti ranjiv pred vašom suprugom, započnite s razgovorom o tome.

7. Kada se osjeća izostavljeno ili kao da nije dio tima.

Vi ste dva sjedinjena bića, koje djeluje skladno. To znači da trebate, zajedno sa suprugom, raditi na donošenju odluka. Čak i ako nešto izgleda beznačajno, uključite svoju suprugu u tu odluku. Zaista funkcionirajte kao tim. Vaša supruga želi zajedno s vama sudjelovati u donošenju odluka. Ona želi surađivati s vama oko brige za obitelj. Da, u konačnici muškarac je glava obitelji, ali radite zajedno kako bi imali zdrav odnos i obitelj.

8. Kada ju uspoređujete s drugim ženama.

Žene muči uspoređivanje možda gore nego bilo koga drugoga. Već su i same sebi stroge, uspoređuju svoja tijela, obitelj, darove i toliko toga drugoga sa drugim ženama. Molim vas da budete oprezni i da ne dodajete tomu. Suzdržite se od spominjanja kako susjedova supruga tako dobro vodi domaćinstvo ili kako supruga vašeg kolege s posla uvijek njemu pravi ručak ili da vaš bivša djevojka ili prijateljica ima iste hobije kao i vi. Čula sam kako Mark Driscoll kaže kako je vaša supruga standard ljepote. Dodala bih kako je ona standard Božje žene u svakome smislu. Cijenite sve ono što ona čini za vaš i vašu obitelj.

VIDI OVO: 7 načina kako muž može povrijediti ženu, a da toga nije svjestan

9. Kada se od nas očekuje da same vodimo domaćinstvo i obitelj.

Ovo nije odgovornost samo supruge, osim ako to ne želi, u što sumnjam. Znam da ste umorni kada dođete kući s posla, no na završetku dana je i ona. Ako kuha večeru, ponudite se da ćete oprati posuđe. Ako je upravo očistila kuhinju, uzmite usisivač i usisajte dnevnu sobu. Ako je probudila djecu ujutro, vi ih uspavaje navečer. Zapamtite; vi ste tim koji radi zajedno.

10. Očekivanje da bude duhovni vođa obitelji.

Supruga ne želi biti duhovni vođa svoje obitelji. Ako to čini, onda nešto nije u redu. Od muškarca se očekuje da bude svećenik obitelji; da se brine i da vodi svoju suprugu i djecu bliže Bogu. Provedite vrijeme u Riječi, u molitvi; sami i zajedno i budite primjer. Ovo je najvažnija stvar koju možete učiniti za svoju obitelj.

Autorica: Brittany Rust; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com