10 stvari koje žene čine, a odbojne su muškarcima

Svijest o stvarima koje su odbojne muškarcima je odličan način da ne krenete tim lošim putem. Ovo je 10 stvari koje žene čine, a koje su odbojne muškarcima.

Iako je istina da je svaka žena drugačija, mnoge žene i muškarci često imaju slične osobine. Kod žena, te grešne mane mogu jako naštetiti vezi. Naša ljubav, predanost, pomaganje i poštovanje se vrlo brzo mogu pretvoriti u ljubomoru, nesigurnost i prezir ako nismo svjesni stvari koje činimo.

Svijest o onome što odbija muškarce je odličan način da ne krenete tim lošim putem. Kad god vas nešto takvo muči, uvijek se treba osloniti na Duha Svetoga da vam promijeni srce i um te da vas učini sličnijima Kristu.

Ovo je 10 stvari koje žene čine, a koje su odbojne muškarcima:

1. Čekanje da vam pročita misli

Nije realistično očekivati da vaš suprug, partner ili dečko zna što osjećate, mislite i trebate. Najbolje je biti jasan i otvoreno reći što mislite ili što trebate te mu treba dati priliku da na to reagira.

VIDI OVO: 10 stvari koje izluđuju vašeg muža (mrzi ih kada ih činite)

„Riječ neka vam je uvijek ljubazna, solju začinjena: znajte svakomu odgovoriti kako treba.” (Kološanima 4,6).

2. Uspoređivanje s drugim muškarcima

Iz usporedbe ništa dobro ne može proizaći. Nije važno uspoređujete li ga s vašim ocem, bratom, rođakom ili bivšim – u tome nema ničega dobroga. Samo ćete učiniti da se osjeća nesigurno i da se odmakne od vas.

„Jer misli li tko da jest štogod, a nije ništa, sam sebe vara. Svatko neka ispita sam svoje djelo pa će onda u samom sebi imati čime se dičiti, a ne u usporedbi s drugim. Ta svatko će nositi svoj teret” (Galaćanima 6,3-5).

3. Želja da ga promijenite

Ako želite da se bilo tko, ili vaš partner, osjeća jadno, onda ga svakako pokušajte promijeniti. Nemojte biti s nekim ako ne možete prihvatiti njihove slabosti, neobične ili loše navike. Ako je on bio takav prije nego ste postali par, nije vjerojatno da će se moći promijeniti. Usredotočite se na ono što je dobro i zamolite Boga da vam omekša srce prema stvarima koje želite promijeniti.

VIDI OVO: 6 stvari koje žena nikada ne bi trebala učiniti mužu

„Sve, dakle, što želite da ljudi vama čine, činite i vi njima. To je, doista, Zakon i Proroci.” (Matej 7,12).

4. Pričanje s visoka

Biste li željeli da vaš partner priča s vama s visoka? Naravno da ne. Pa nemojte onda ni vi tako s njime pričati. Ponižavanje osobe ne znači da ćete dobiti što želite – barem ne dugoročno gledano. Možda ćete ga posramiti da napravi ono što vi želite, ali dugoročno ćete samo potaknuti ogorčenost.

„Bolje je stanovati pod rubom krova nego u zajedničkoj kući sa ženom svadljivom” (Izreke 25,24).

5. Prigovaranje

Frustrirajuće je, ali neće ni uroditi plodom. Pitali ste ga nekoliko puta da nešto učini i iako je obećao da će to učiniti još se nije pokrenuo. Jako je primamljivo početi prigovarati i biti pasivno agresivna, ali muškarci ne reagiraju baš najbolje na takav pristup te njime nikada nećete dobiti ono što zaista želite – pomoć koja dolazi od radosnog srca, ne prisiljenog.

„Mudar srcem naziva se razumnim, i prijazne usne uvećavaju znanje” (Izreke 16,21).

6. Molba za pomoć

Nemojte zamijeniti prigovaranje s molbom za pomoći. Muškarci vole kada ih se pita da u nečemu pomognu – bio to nekakav popravak ili samo molba za mišljenje oko neke odluke ili pitanja. To im pokazuje da ih poštujete i da cijenite njihovo mišljenje. Ako nikada ne pitate za pomoć, onda bi se vaš suprug mogao početi pitati marite li za njega.

VIDI OVO: 10 načina na koje žene iskazuju nepoštovanje prema muževima (i kako to spriječiti)

„(…) nikakvo suparništvo ni umišljenost, nego – u poniznosti jedni druge smatrajte višima od sebe” (Filipljanima 2,3).

7. Dramatiziranje

Ništa nije napornije nego žena koja preuveličava stvari ili je uvijek upletena u svađu ili prepirke s osobama na poslu ili s prijateljima. Zapravo, žena bi trebala željeti muškarca koji ju prozove zbog takvog ponašanja, a ne koji ga potiče.

„Kreposna je žena vijenac mužu svojemu, a sramotna mu je kao gnjilež u kostima.” (Izreke 12,4).

8. Detaljno analiziranje svake sitnice

Muškarci o nekoj situaciji većinom ne razmišljaju na milijun različitih načina. Tako da je jako lako stvoriti problem, kojeg nema, tako što previše analiziramo njihove odluke ili djela. Većinom je najjednostavnije rješenje ono pravo. Pretpostavite najbolje o vašem suprugu ili partneru, a ne najgore.

„Streha što prokišnjava za žestoke kiše i svadljiva žena – jedno su te isto. Tko nju zaustavlja, zaustavlja vjetar i desnicom hvata ulje” (Izreke 27,15-16).

9. Ni malo slobodnog vremena

Svi mi trebamo vrijeme samo za sebe kako bismo se opustili u uživali u nekim stvarima koje nam donose radost. No ako pokušate zauzeti baš svo vrijeme svog supruga ili partnera, onda mu ne dajete vrijeme koje mu treba kako bi se odmorio. Ako mu date vremena da se opusti s prijateljima ili da bude sam onda će s vama uvijek biti svjež i sretan.

VIDI OVO: Kvalitete koje bi žena trebala tražiti u mužu

„Ženska mudrost sagradi kuću, a ludost je rukama razgrađuje” (Izreke 14,1).

10. Iracionalna ljubomora

Uvijek pretpostavljajte najbolje o svom suprugu ili partneru, a ne najgore. Ako je u predanoj vezi s vama, onda vjerujte da ste osoba s kojom želi biti. Ljubomora svaki put kada se obrati drugoj ženi ili ljubomora na prijatelje je siguran način da ga naživcirate i udaljite od sebe.

„Jarost je okrutna i srdžba žestoka, a tko će odoljeti ljubomoru?” (Izreke 27,4).

Izvor: Ibelieve.com; Prijevod: Ida U.