Sudjelovao je u TikTok izazovu i platio cijenu, a sada upozorava druge

11-godišnji dječak je sudjelovao u TikTok Fire izazovu zbog kojega je platio cijenu, a sada upozorava druge da ne učine sličnu grešku.

Jedna od najvećih želja roditelja je da naša djeca budu pošteđena muke učenja lekcija na teži način. Teži način boli, a roditelj ne želi vidjeti svoje dijete kako pati.

Nažalost, Nick Howell je preživio vrlo bolnu pogrešku. No, sada ovaj mladić pomaže drugima upozoravajući ih da ne naprave isti opasan izbor.

Tik Tok je iznimno popularna društvene mreža u kojoj uživaju posebno mladi. 60% korisnika Tik Toka je u dobi od 16 do 24 godine. Tik Tok kratki videozapisi sadrže zabavne plesove, komične skečeve, trikove za ljepotu i šminku, savjete za dizajn i još mnogo toga. No, tu ima i drugih podmuklijih videa.

Među zastrašujućim dijelovima sadržaja na Tik Toku su vratolomije ili izazovi. Ovo su Nick, tada 11-godišnji, i njegov mlađi brat i rođaci gledali kako se obitelj okuplja nakon smrti Nickovog djeda.

Zbog Tik Tok Fire Challenga dječak je završio u bolnici

Upravo je Tik Tok “Fire Challenge” koji je privukao pažnju djece tog listopadskog dana u Miamiju. Isječci su prikazivali tinejdžere kako sipaju alkohol na predmete i zatim ih pale.

Nick Howell je zgrabio bocu alkohola i polio se malo po pločniku. Zatim je područje osvijetlio upaljačem. Za nekoliko trenutaka cijela se boca alkohola zapalila i eksplodirala. Plamen je zahvatio Nicka prije nego što je shvatio što se događa.

VIDI OVO: Ovo su najopasniji izazovi s TikToka – uzroci požara, sljepoće i smrti: Upozoravamo roditelje i djecu

Prestravljen, Nick je potrčao prema kući i pozvao pomoć. Njegovi stričevi i otac ugasili su plamen, ali Nick je bio teško opečen. Kao rezultat Tik Tok Fire Challengea, Nick je zadobio opekline na više od 35% svog tijela. Zrakoplovom je prebačen u bolnicu Kendall HCA Florida.

“Bilo je užasno”, rekla je Nickova majka, Estela Guillen. “Bilo je srceparajuće, razorno… i traumatično.” Nick je u bolnici proveo gotovo 6 mjeseci, imao je 50 operacija, a budući da je pretrpio veliko oštećenje živaca, morao je iznova učiti hodati.

“Njegova nesreća otvorila mi je oči na mnogo načina, ali posebno u mom roditeljstvu”, rekla je Estela. “Moramo natjerati našu djecu kako bi razumjeli da ti izazovi zaista imaju posljedice u stvarnom životu.”

Dječak upozorava druge

Koliko god Nickovo iskustvo bilo užasno, Bog ima način da loše pretvori u dobro.

Nick Howell, koji sada ima 12 godina, priča svoju priču drugoj djeci. Podsjeća ljude njegovih godina da budu vođe umjesto sljedbenika tako da jednostavno odbiju isprobati opasne stvari koje se prikazuju na društvenim mrežama. Nažalost, Tik Tok “Fire Challenge” samo je jedan od virtualnih izazova koji kruže online.

Uz svijest roditelja i svjedočanstva djece poput Nicka, možda drugi ne moraju učiti na teži način. Nick zaslužuje svaku pohvalu!

Umjesto da se osjeća tužan, on koristi svoju bolnu lekciju kako bi spriječio druge da donesu slične razorne i potencijalno smrtonosne odluke. I molimo se da će Nickova priča zaštititi drugu djecu!