Suprug se “prišuljao” kako bi uslikao mamu i kći u krevetu – kasnije je otkriven razlog koji slama srce

Suprug se “prišuljao” kako bi uslikao mamu i kći koje su skupa spavale u krevetu. Supruga je kasnije otkrila razlog za to koji slama srce.

Ako postoji jedna stvar koju možete činiti za mame u 2017. godini, to je što više fotografiranja.

Nadohvat ruke nam je moć da zabilježimo svoja sjećanja, a majke posvuda žele to i učiniti.

Majka blogerica Cassie Hilt nedavno je objavila post o fotografiji na njezinom pametnom telefonu koja joj je promijenila pogled na majčinstvo i na ljepotu koja leži u nesavršenostima.

„Jedno sam se jutro probudila i na svom telefonu pronašla ovu sliku.“

Foto: Facebook
Foto: Facebook

„Vidite, sada sam u borbi. U borbi s novorođenčetom, to jest. No tu je noć red bio na mužu da se pobrine za bebu. Nakon što je presvukao, nahranio i polegao bebu on se ušuljao u sobu i uslikao ovu fotografiju mene i kćeri (koja se uvukla u krevet tijekom noći).

Obično kada vidim sliku sebe za koju nisam „pozirala“ nikada ju ne objavim. I inače me živcira kada me netko tako uslika. Ali ne i ovaj puta. Ova je slika bila drukčija.

Zbog toga što je zadnjih par tjedana bilo gadno. Zaboraviš koliko posla ima oko beba. Koliko iscrpljeni postanete, psihički, mentalno i emocionalno. A s još dvoje djece u priči osjećate se iscrpljeno. Stalno.

Dan mi je ispunjen mijenjanjem pelena, ljuljanjem beba, brisanjem suza, čišćenjem prolivenih tekućina, bavljenja rubljem, pranjem posuđa i neprestanim hranjenjem.

Ne mogu se istuširati kada želim. Oči su mi natekle i imam podočnjake zbog nedostatka sna. Moja odjeća vjerojatno ima neku pljuvačku ili mrlju od hrane po sebi. Moja je kosa u stalno zavezana zbog posla. Šminke nigdje na vidiku.

I ta slika sve pokazuje. Nije glamurozna, no to je slika jednog od najtežih poslova – majčinstva.

VIDI OVO: Citati o majci: Najljepše izreke o majkama koje trebaju znati koliko ih volite

Želim se sjećati ove faze svog života. Treba mi slika da me podsjeća na to jer ponekad kada se borite, zaboravite da će vam to nedostajati jednog dana.

Neće mi nedostajati nedostatak sna nego ljuljanje svojih beba i uspavljivanje. Osjećaj njihovih malih prsa kako dišu, njihovih prstiju kako se ovijaju oko mojih.

Neće mi nedostajati ni plakanja, nego sposobnost da svoju djecu umirim sa zagrljajem i poljupcem u čelo.

Neće mi nedostajati ni čišćenje prolivenog mlijeka, nego mogućnost da njihove neredi očistim samo sa sapunom i vodom.

Neće mi nedostajati ustajati sa ukočenim vratom i leđima nego spavanje kraj moje djece. No jednog dana će mi nedostajati ustajanje uz njihova lišca. Nedostajat će mi jutarnja mažnja.

Ove se faze želim sjećati.

Ove se faze majčinstva, iako je strašno iscrpljujuća, uvijek želim sjećati.

Zato podsjetite svog supruga, svog supružnika, svog partnera. Podsjetite ih da vas slikaju.

Budite ponosni na te slike.

Jer njih ćete se htjeti sjećati.“

Isto je tako istaknula kako svi imamo sklonost kritizirati svoje slabosti kada vidimo svoje slike.

No majčinstvo se oslanja na snazi, izdržljivosti, ustrajnosti, strpljenju i ljepoti. Ne onoj ljepoti koje nam današnje društvo nameće, nego onoj koja dolazi iznutra i koja sjaji u ljubavi koju imamo prema svojoj djeci, s kojom njegujemo svoje muževe i putem koje se nesebično dajemo svakoga dana i sata.

Majčinstvo je prelijepo i vrijedi ga zabilježiti

I dobro, i loše i ružno. Jednog dana ćete se sjećati tog razdoblja i biti ćete zahvalni na sjećanju nereda koji je VAŠ.