Supruga je zagrlila i poljubila muža kada je odlazio – 3 sata kasnije njegova ju je poruka ostavila u suzama

Prije nekoliko dana sam sjedila na trosjedu pokušavajući nekako stići popiti, a ipak uživati, u svojoj jutarnjoj šalici kave prije nego sam se morala posvetiti dnevnim poslovima.

Kao majka troje djece od kojih su svi mlađi od 5 godina imala sam mnogo obaveza, a stalno mi je na pameti bilo to da je dobro odgajanje djece jako važno za Njegovo kraljevstvo. Bio je to poziv na neki način, no nije bio najvažniji.

Sjećam se trenutka kada sam se u ranim dvadesetima vratila iz misije te sam osjećala da trebam ići u profesiju njegovateljice, a ne nastaviti misije u stranim zemljama kao što su mnogi moji prijatelji učinili. Kao i Pavao, znala sam da ne moram ići predaleko te da me Bog može upotrijebiti u toj karijeri kako bih mnogima dotaknula živote.

Zapravo, do danas, svaki dan kada idem na posao, molim se da čujem Božji glas, da budem Njegovo svjetlo te donosim Njegovu riječ onima s kojima dođem u kontakt, čak i ako je riječ o jednostavnoj kupki u krevetu. No njegovateljstvo nije moj glavni poziv.

U svoje slobodno vrijeme prodajem proizvode za njegu kože za Rodan + Fields. Imam velik, uvijek rastući tim ljudi kojima sam mentor i koje nastojim inspirirati. Čak smatram da je i ovaj aspekt mog života tlo na kojem mogu dijeliti ljubav prema Kristu, ali ni to nije moj glavni poziv.

Ja zapravo imam mnoge obaveze i poslove. Ali samo jedan smatram najvažnijim. Kada sam to jutro sjedila pijući kavu gledala sam kako moj suprug odlazi na posao. Taj je čovjek jako revno radio, u to nije bilo sumnje. Ne samo da je dugo radio vodeći svoj posao, nego se uvijek trudio pomoći mi oko djece kada je bio kod kuće. Dok je tada odlazio na posao poljubila sam ga za rastanak. Dala sam mu posebno dug zagrljaj i rekla da mu želim odličan dan, no moje je srce još čeznulo za njim kada je otišao. Htjela sam uzeti na sebe dio njegova tereta iako sam znala da ne mogu.

Uskoro sam imala puno posla s djecom, no čak i kasnije on mi je neprestano bio na umu. Pomislila sam da mu trebam poslati poruku, samo da zna da mislim na njega. U tom sam trenutku osjetila da mi je Gospodin poslao ove riječi:

Tvoj suprug je tvoj glavni poziv.

Shvatila sam da je to istina. Od mnogo aspekata mog života koje sam voljela, on mi je bio najvažniji. Bog nas je spojio, a moj posao kao supruge je bio da ga volim, poštujem i izgrađujem. U tom sam trenutku zahvalila Gospodinu za svog supruga te sam se molila za njega i njegov dan.

Foto: Pixabay

Moje su misli brzo prekinute što je normalno kada imate malu djecu te sam se posvetila zadatku usrećivanja mojih malenih. Nekoliko sati kasnije dok sam uspavljivala našu bebu čula sam kako mi stiže poruka na mobitel. Kada sam vidjela suprugovo ime na ekranu sjetila sam se da mu nisam poslala poruku kako sam prije namjeravala. Poruka koju mi je poslao bila je:

Želim da znaš da te volim više nego možeš zamisliti. Cijenim sve što činiš i sve što jesi. S ovim poslom se čini kao da sam uvijek pod stresom zbog nečega i ne želim da misliš da to ima ikakve veze s tobom ili s našim zajedničkim životom, jer nema. Ja sam neopisivo blagoslovljen što te imam. Svaki tjedan je dug i naporan te sam do vikenda iscrpljen. No sretan sam, tako da se nemoj brinuti. Nadam se da će ti dan lijepo proći. Volim te najviše.

Dok sam to čitala suze su mi navrle na oči, srce mi je poskočilo i osjetila sam duboku zahvalnost. Ponovno sam pročitala tu poruku te sam shvatila da nam je Bog obojima govorio istu stvar. Trebala sam tu potvrdu od svog supruga i iako sam znala sve te stvari koje je on napisao, bilo je lijepo to i pročitati. Moj je suprug razumio da sam i ja bila njegov glavni poziv.

Ako ste kršćanska supruga, vaš je glavni poziv vaš suprug. On je služba kojoj vas je Bog doveo. Ostalo je na drugom mjestu. A ako ste kršćanski muž tada je vaša glavna misija prema vašoj supruzi. Da, naša glavna ljubav jest Krist, ali čašćenje naših supružnika služi Bogu na slavu. Ponekad nam postane ugodno i naviknemo se na bezbrižnu vezu s našim supružnikom te jednostavno ne želimo dati toj vezi još više kako bi ona mogla rasti, no ljubav može pravo poteći jedino kada se pravilno pobrinemo za svoj dom.

Znam da sam bolja majka, njegovateljica i prijatelj kada na prvo mjesto stavljam brak kao svoj glavni poziv.

Autorica: Brie Gowen; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithit.com

NAJNOVIJE!