8 znakova da je vaš supružnik počinio emocionalni preljub

Budući da se emocionalne preljube lako može upakirati kao „samo prijateljstva“ često je teže primijetiti kada je vaš supružnik upleten u vezu koja je možda „prešla crtu“.

No, znakovi emocionalnog preljuba često su vrlo slični znakovima seksualnog preljuba. Ovo je sedam najučestalijih znakova koji će vam ukazati da je „prijatelj“ vašeg supruga zapravo nešto više.

1. Vaša vam intuicija govori da nešto nije u redu

Lako je pokušati zanemariti kada u želucu osjećate da nešto s vašim brakom nije baš u redu. No naša tijela često bolje znaju razlučiti istinu od našeg mozga. Ako po prirodi niste sumnjičava osoba, a ne možete se riješiti osjećaja da se nešto događa s vašim supružnikom – obratite pažnju.

2. Udaljavanje od supružnika

Svaka veza ima svoje uspone i padove, ali ako počnete osjećati da je veza s vašim supružnikom zahladila, možda je vrijeme proučiti što se događa. Ako je vaš supružnik odjednom prezaposlen ili preumoran da bi provodio vrijeme s vama, to može biti znak da su mu te potrebe negdje drugdje zadovoljene.

VIDI OVO: Preljub u braku: Može li vaš brak preživjeti nevjeru?

3. Skrivanje telefonskih poziva

Bilo koja značajna promjena u odnosu prema telefonskim pozivima od strane vašeg supruga/supruge može značiti da je riječ o prijevari. Možda vaš supružnik odjednom počne neprestano provjeravati mobitel i pozive, a to prije nije činio. Možda primijetite da je prestao odgovarati na pozive kada ste vi u blizini.

4. Provođenje previše vremena na poslu

Čak i u današnjem internetskom dobu, velik broj preljuba se događa na radnom mjestu. Iako svaka promjena u radnim satima vašeg supružnika ne znači da provodi dodatno vrijeme s drugim radnikom/radnicom, to može biti znak da imate problema kod kuće.

5. Povećano provođenje vremena na kompjuteru

Uz današnju tehnologiju, preljub je moguć čak i bez napuštanja svoje kuće. Ako vaš supružnik počne provoditi više vremena na kompjuteru, bez ikakvog razloga, onda trebate obratiti pozornost. To je posebno važno ako inzistira na tome da mu „ne smetate“ dok radi na kompjuteru.

VIDI OVO: 6 znakova da se vaš partner emocionalno udaljava od vas

6. Provođenje vremena s drugom osobom

Ako vaš supružnik provodi više vremena s nekim drugim nego s vama, to nije dobar znak. Iako možda treba blisko surađivati s nekim s posla, kada počne jako mnogo slobodnog vremena provoditi s tom osobom, to je veliko crveno svijetlo da se njihova veza možda pretvorila u nešto više.

7. Vaš supružnik previše priča o „prijatelju/prijateljici“

Ako vaš supružnik počne dijeliti mnogo priča o svom/svojoj prijatelju/prijateljici, pogotovo ako su te priče prilično osobne, onda je vrijeme da se upitate. Jedan od naznaka emocionalnog preljuba jest dijeljenje priča sa svojim „prijateljem“ koje bi inače podijelili sa svojim supružnikom/supružnicom.

8. Vaš supružnik/ca uopće ne priča o svojoj prijateljici/prijatelju

Dijeljenje previše o „prijatelju“ nije jedini znak emocionalne afere. Tišina o nekome tko je prije bio tema razgovora isto može biti vrlo važan znak na koji trebate obratiti pozornost.

Autorica: Caren Covy; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithit.com

NAJNOVIJE!