Susreo sam opsjednutu ženu: “Demoni u njoj su vrištali”

“Našao sam se usred horor filma za koji nisam mogao vjerovati da se događa”

“Demoni u njoj su vrištali na nevjerojatan način.” Tako je evangelizator Ray Comfort opisao šokantan susret koji je jednom doživio u Christchurchu na Novom Zelandu s mladom ženom koja se borila s demonskim opsjednućem.

“Našao sam se usred horor filma za koji nisam mogao vjerovati da se događa”, rekao je o tom iskustvu.

Comfort, koji je prvi ispričao priču da je velika muka okruživala mladu ženu po imenu Jane koja je padala u nesvijest i prolazila kroz druge duhovne probleme.

Evanđelist je rekao da je jednog dana došla u njegov ured po pomoć sa svojom prijateljicom, a tada je izbio kaos.

“Njena prijateljica je istrčala plačući i vrišteći”, rekao a je Comfort. “Pala je u stanje nesvjestice i puzala je na rukama i koljenima… Ušao sam i počeo razgovarati s Jane i moliti se te joj govoriti da se mora pomiriti s Bogom.”

Evanđelist je primijetio “drangulije” koje je nosila i opisao ih kao “demonskog izgleda”.

Jedna je izgledala kao mala vila, pa joj je Comfort rekla da ostavi te predmete i postane kršćanka. Dok se situacija tog dana smirivala, jedva da je to bio kraj njihovim susretima.

“Dva tjedna kasnije, primio sam telefonski poziv od prijatelja [koji] je rekao, ‘Jane je opet pala u nesvijest. Možemo li te doći vidjeti?’”, prisjetio se Comfort. “Pokazalo se da nije postala kršćanka te da se nije riješila te drangulije.”

Dok je čekao u svom uredu, Janeina prijateljica mu je vrisnula da se Jane ponovno onesvijestila na stepenicama. Comfort je otišao istražiti i pronašao ju je naslonjenu na zid u “pomračenom stanju”.

“Ubit ćemo”

“Otišao sam da je uhvatim i stavio joj ruku, a ona je potrčala pored mene”, rekao je te dodao da se bacila na pod.

Nakon što je bila na sigurnom, odnijeli su je natrag u njegov ured dok se vraćala u stanje bez svijesti – ali to nije dugo trajalo.

“[Ona] je sjedila u mom uredu, manifestirajući sve te različite čudne demone”, rekao je. “I, u jednom trenutku, spretnost je bila prilično nevjerojatna. Jednom je rukom posegnula u bluzu i izvukla sigurnosnu iglu… te je pokušala progutati.”

Nastavila je: “Mislim da je tri puta zgrabila kablove sa svjetala u uredu i pokušala se zadaviti, a demon je vrištao: ‘Ubit ćemo.’ Ja sam rekao: ‘Ne možete nas dirati jer smo kršćani.’”

Tada je Comfort čuo taj isti glas kako pojašnjava da Jane nije kršćanka i da bi stoga mogla biti ozlijeđena.

“Bilo je prilično užasno”, rekao je, dodajući da ju je u jednom trenutku morao spriječiti da “pokuša iskopati oči”.

Jane se također čvrsto držala za nešto – toliko da je rekao da su njezini “zglobovi izgubili izgubili dotok krvi.” Kad joj je Comfort otvorio ruku, pronašao je amajliju za koju joj je rekao da se riješi.

“Zgrabio sam je, prešao na drugu stranu sobe… Uzeo sam čekić, stavio tu dranguliju ispod njega. Bio sam leđima okrenut Jane. Imala je zatvorene oči”, rekao je. “Ova dva prijatelja stajala su između mene i nje, i to nije pretjerivanje – svaki put kad sam udario čekićem po toj sitnoj dranguliji, demoni u njoj su vrištali kao da ne biste vjerovali.”

Comfort je rekao da je bacio dijelove kroz prozor i pomogao Jane da se konačno posveti Isusu – nešto za što vjeruje da joj je dalo potrebno iscjeljenje.

“Riješila se svih drangulija, i, kad je otišla, bila je slobodna,” rekao je, “Došla je [u moj ured] sljedeći dan i bila je u modricama, ali se nije sjećala ničega…, no bila je potpuno slobodna.”

NAJNOVIJE!