Svačije će djelo izaći na vidjelo!

Svačije će djelo izaći na vidjelo; jer će dan Gospodin pokazati, jer će se ognjem otkriti, i oganj će iskušati, kakvo je čije djelo.“ (1. Korinćanima 3, 13) 

Prije nekoliko dana otišao sam na nogometnu utakmicu u kojoj je igrao moj unuk i primijetio sam problem koji danas postoji u sportskim disciplinama za djecu: ne pamti se rezultat.

Mišljenje je da je svatko pobjednik. No, ovakav mentalitet našu djecu ne priprema za stvaran život. U stvarnom životu, postoje istinski pobjednici i istinski gubitnici. 

Usput rečeno, Bog ne kaže da smo svi mi pobjednici. U stvari, Biblija nas uči da će jednoga dana Bog suditi neobraćene i kršćane, koji će stajati ispred Isusa. Postoji nagrada za naše vjerno služenje Isusu. 

Isus će dati nagradu onima koji su postigli stvari za Isusa. Onima koji nisu postigli ništa, neće dati nikakvu nagradu. 

VIDI OVO: 3 važne nagrade koje dolaze od vjerovanja Bogu

Apostol Pavao objašnjava taj sud na ovakav način u 1. Korinćanima 3: „Svačije će djelo izaći na vidjelo; jer će dan Gospodin pokazati, jer će se ognjem otkriti, i oganj će iskušati, kakvo je čije djelo. Ako ostane čije djelo, što je nazidao, primit će plaću. A čije djelo izgori, bit će mu na štetu, on će se jedva spasiti, kao netko tko jedva izmiče ognju.“ (1. Korinćanima 3, 13-15) 

Ići ćemo u raj zbog onoga što je Bog učinio kada je poslao Isusa da umre na križu. Biblija nam govori: „Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao.“ (Efežanima 2, 8-9) 

Iako nas je Bog spasio po svojoj milosti, zar zaista ne želimo ništa postići za Boga? Zar ne želimo dobiti nagradu kada dođemo u nebo? Želimo da nas Bog nagradi zbog toga što smo Mu vjerno služili. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org