Svaki dan ima svoje teškoće, ali dolazi pomoć

»Brašno se iz ćupa nije potrošilo i u vrću nije nestalo ulja po riječi koju je Jahve rekao preko svoga sluge Ilije«. (1. Kraljevima 11,16)

Gle vjerne Božje ljubavi! Pogledaj u kakvoj je oskudici ova žena svaki dan. Treba hraniti sebe i sina u vrijeme gladi, a sada uz sve to, još i proroka Iliju. Iako je potreba bila velika, brašna u zdjeli nije ponestalo jer je imala trajnu pomoć. Svakog je dana prilazila zdjeli, a u njoj je bilo uvijek jednako.

Dragi čitatelju, i ti imaš svakodnevne potrebe i bojiš se kako će zdjela s brašnom jednog dana biti prazna, a krčag bez ulja. Pouzdaj se u Božju riječ i ne sumnjaj.

Svaki dan ima svoje teškoće, ali dolazi pomoć; i ako živiš dugo kao Metuzalem i ako imaš potreba kao pijeska na morskim obalama. Božja će te milost provesti kroz sve nevolje i ništa ti neće nedostajati.

VIDI OVO: Riječi ohrabrenja za one koji prolaze kroz poteškoće

Tri duge godine nebo nije vidjelo oblake, a zvijezde nisu rasule rosu na zemlju. Glad i pustoš, te smrt pretvorile su zemlju u pustinju. Ali ova udovica nikada nije bila gladna, stalno se radovala izobilju. Tako će biti i tebi.

Vidjet ćeš kako propada nada grešnika jer se uzdao u svoju silu. Gledat ćeš licemjera jer on gradi svoju nadu na pijesku, gledat ćeš i svoje ne-ostvarene planove, ali ti ćeš sam naći pomoć .u Isusu Kristu.

»I dat će vam Gospod kruha u žalosti i vode u nevolji«. Bolje je imati Boga za svoju zaštitu nego se uzdati u banku. Možeš izgubiti sve svoje bogatstvo, ali savršeno bogatstvo Božje nikada nećeš iscrpiti.

Autor: Charles Spurgeon