NaslovnicaDuhovnostSvaki put kad ti se srce ispuni strahom, zatraži ovo od Boga

Svaki put kad ti se srce ispuni strahom, zatraži ovo od Boga

Svaki put kad ti se srce ispuni strahom zbog okolnosti oko tebe ili situacije koju vidiš u vlastitom životu, zatraži ovo od Boga. 

Živimo u razdoblju straha i očaja. U svakom trenutku može biti ispaljena atomska bomba koja bi nas uništila. Rak je užasna bolest koja kao da pogađa svaku obitelj, a lijek protiv nje nije poznat. Kriminal je dosegao svoj vrhunac, a nedužne žrtve trpe posljedice.

U mnogim dijelovima svijeta ljudi se boje noću biti na ulici. Bojimo se da ćemo izgubiti posao, bojimo se starenja, bojimo se bola, bojimo se da će se nešto dogoditi našim najdražima.

Potištenost nas može prevladati kada postanemo opsjednuti strahom. Tako strah dovodi do očaja: nema smisla živjeti i dalje ili pokušavati biti sretan, jer je život beznadan. Čini se da nema izlaza iz naših očajno-bijednih prilika; ništa nam se dobro ni slučajno ne može dogoditi. Baš u takvom stanju očajna osoba može pomisliti čak i na samoubojstvo kao na izlaz iz svoje jezive situacije.

VIDI OVO: Molitva protiv straha i napada panike

Ljubav je lijek za strah

Ljubav je lijek za strah. Ako ljubimo Boga, vjerovat ćemo da će nas On izvući iz straha koji nas je obuzeo. U 1. Ivanovoj 4,16-18 rečeno nam je:

’A mi smo poznavali ljubav koju Bog ima u nama i vjerovali u nju. Bog je ljubav: tko ostaje u ljubavi ostaje u Bogu i Bog u njemu. U ovome je njegova ljubav u odnosu na nas dosegla vrhunac da smo već sad sigurni u pogledu Sudnjega dana, jer kakav je on, takvi smo i mi u ovome svijetu. U ljubavi nema straha, naprotiv, savršena ljubav isključuje strah, jer strah pretpostavlja kaznu. A tko se boji, nije savršen u ljubavi.’

Svaki put kad ti se srce ispuni strahom, zamoli Boga da ukloni strah i nadomjesti ga Svojom vječnom ljubavlju i neka te ohrabruju ove riječi koje je Isus uputio učenicima: ’U svijetu ćete imati patnju. Ali, ohrabrite se: ja sam pobijedio svijet!’ (Ivan 16,33).

Autorica: Dorothy L. Jones