Svakoga dana 11 kršćana biva ubijeno zbog svoje vjere u Isusa

Mnogi kršćani svakodnevno žive u smrtnoj opasnosti. Danas u 21. stoljeću živimo u vremenu kada je progon kršćana na najvišoj razini u modernoj povijesti

Kada govorimo o kršćanskim progonima, lako se izgubiti u silnim podacima o osobama i događajima. Kažemo da znamo kako diljem svijeta mnogo ljudi stradava zbog svoje vjere u Isusa, no razumijemo li zaista opseg toga?

Novi podaci preuzeti s posljednjeg popisa Open Doors World Watch ukazuju na to da svakoga dana 11 kršćana biva mučeno zbog svoje vjere u Isusa.

Ovi šokantno visoki podaci dobiveni su presjekom podataka iz 50 zemalja koje su prošle godine poredane na vrhu World Watch liste i oni pokazuju nevjerojatno visoku razinu religijskog progona koji nastavlja mučiti naš planet, piše Faithwire.

„Danas u 21. stoljeću živimo u vremenu kada je progon kršćana na najvišoj razini u modernoj povijesti“, objasnio je kritičar podataka u ažuriranju. „Kršćanski progon o kojem čitam u Bibliji i povijesnim knjigama više nije stvar prošlosti“.

Top 5 država

Trenutno top 5 najopasnijih država za živjeti kao kršćanin su:

– Sjeverna Koreja,

– Afganistan,

– Somalija,

– Libija,

– Pakistan

Ono što je slučaj u svakoj od ovih država jest to da su kršćani u smrtnoj opasnosti ako samo odluče vjerovati u Krista. U Sjevernoj Koreji vjernici se moraju kriti u opasnim, tajnim zajednicama čije otkrivanje rezultira progonima, uhićivanjima i čak pogubljenjem.

U Afganistanu je kršćanstvo proglašeno odmetništvom od zakona, dok državni ustav proglašava islam državnom religijom. Open Doors utvrđuje da je biti preobraćen na vjeru izvan islama istoznačno izdajom jer se na to gleda kao na izdaju obitelji, plemena i države, dodajući da vrlo često postoji samo jedan potencijalan ishod za otkrivene i uhvaćene kršćane: smrt.

Pakistan je u posljednjim godinama punio novinske naslovnice zbog otegnutog slučaja kršćanske majke Asije Bibi koja je imala petero djece i koja je bila osuđena prije više od deset godina zbog optužbe za bogohulništvo te je brzo bila osuđena na smrt. Ipak, prošlog listopada Bibi je bila oslobođena od strane Vrhovnog suda u presedanskom slučaju koji je dao nadu mnogima koji su dio marginalizirane vjeroispovijesti.

Posljednje o Asiji Bibi

Unatoč njezinom oslobođenju otprije šest mjeseci Asia Bibi se još uvijek nalazi na tajnoj lokaciji u Pakistanu. Posljednji razvoj događaja govori o tome kako je čelnik irske udruge za ljudska prava osobno urgirao kod pakistanskih vlasti da učine više kako bi se Bibi pustila i kako bi joj se zajamčio slobodan prolaz do Kanade gdje joj je odobreno utočište.

„U nekoliko prilika slučaj o Asiji Bibi predstavili smo vašim vlastima“, napisao je ravnatelj ”Crkve u lancima” David Turner u svome pismu za Sardara Shuju Alama, pakistanskog veleposlanika u Irskoj, što je objavio Irish Catholic.

„Nedavno se skupina podržavatelja okupila izvan veleposlanstva kako bi ukazala na groznu nepravdu koju je Bibi pretrpjela, s obzirom da je od strane Vrhovnog suda u Pakistanu oslobođena. Ipak, zbog odluke pakistanske vlade dobila je zabranu od napuštanja zemlje i još uvijek nije na slobodi, dok se u isto vrijeme od strane Vrhovnog suda razmatra peticija protiv njezinog puštanja na slobodi“, piše u pismu.

„Stoga ne možemo razumjeti zbog čega joj se onemogućilo napuštanje Pakistana i duboko smo zabrinuti oko izvješća da je pakistanska vojska aktivno uključena u to da se gospođi Bibi omoguće njezina ljudska prava. Potpuno je neprihvatljivi po svakom kriteriju da nevina kršćanska žena, oslobođena u listopadu 2018., što je potvrđeno u siječnju 2019. još nije na slobodi“, nastavio je Turner.

Skupina je zatražila da veleposlanik hitno pošalje zahtjev pakistanskoj vladi te da „hitno postupe kako bi se osiguralo to da prava Asije Bibi kao nevine osobe budu ispoštovane kako bi ona i njezin suprug mogli istog trenutka napustiti zemlju“.

NAJNOVIJE!