Sve će biti dobro ako predaš Bogu
Foto: StockSnap

Sve će biti dobro, iako tako trenutno ne izgleda, ako predaš Bogu. Tko stavlja sve u Njegove ruke, vidjet će Njegovu ruku u svemu.

“Ta sve je moja ruka načinila i sve je moje” – riječ je Jahvina. “Ali na koga svoj pogled svraćam? Na siromaha i čovjeka duha ponizna koji od moje riječi dršće.” (Izaija 66, 2)

Vjerovati Bogu u svemu lakše je reći nego učiniti. Svi imamo te trenutke kada molimo Boga za pomoć, ali u najdubljim, najintimnijim kutcima našeg srca postoji sumnja hoće li nam On doista pomoći.

Svi mi imamo nešto zbog čega smo zabrinuti. Hoćemo li moći vratiti kredit koji smo podigli? Što će se dogoditi s obitelji ako izgubimo posao? Što nam donosi budućnost Nismo ni svjesni da nas te mučne misli mogu opteretiti. Nemojte me krivo shvatiti: biti zabrinut zbog nečega potpuno je opravdano. No, to ne znači da sve trebate držati u boci.

Sve će biti dobro ako predaš Bogu

Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas. (1. Petrova 5, 7)

Što radimo kada sve “stavimo u Božje ruke“? Svoju situaciju povjeravamo Bogu. Mi zapravo kažemo: “Bože, znam da želiš ono što je najbolje za mene, pa Ti predajem ovu stvar i radujem se svemu što imaš u planu za moj život.” Ovakva vjera raduje Božje srce. Pokazuje da stvarno vjerujemo u Njegovu moć, Njegovu mudrost i Njegovu dobrotu. I kada prepustimo Bogu da učini ono što samo On može učiniti, svjedočit ćemo kako pomiče planine u našu korist.

Kako znamo vjerujemo li stvarno Bogu u našoj situaciji? Imamo dubok, trajan osjećaj mira.

PROČITAJTE: Kako imati mir u teškim vremenima?

Stavljajući sve u Božje ruke – svoje živote, druge ljude, situacije i bilo što drugo, možemo ući u Njegov počinak. Možemo se odmoriti u čamcu s Isusom. On rješava stvari u našim srcima i utišava vanjske kušnje. Kada se oslanjamo na Njega, On čini da sve radi za naše dobro i na Njegovu slavu.

Molite za mir i radost

Apostol Pavao je, nakon što je upoznao Gospodina na putu u Damask, odlučio ostatak života provesti služeći našem Gospodinu i drugim ljudima. Ipak, živio je radosnim životom i poticao nas da činimo isto (1. Solunjanima 5, 16).

Bog vam nudi blisko prijateljstvo s njim i život u izobilju, radosti, bez obzira na vaše okolnosti. Volite ljude i molite za njih, ali ne nosite teret prevelike odgovornosti. Molite Boga da vam pomogne staviti sve u Njegove ruke i da vam pomogne upoznati Njegovu radost i mir.

“Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i pogubi. Ja [Isus] dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju.” (Ivan 10, 10)

“Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.” (Ivan 14, 27)

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare