Sve svoje potrebe stavi u Božje ruke i prepusti se Njegovom vodstvu

Nebeski Oče, Gospodaru neba i zemlje, hvala ti na novom danu života. Kao Tvoje dijete, molim za Tvoju ljubav i vodstvo u mom životu. Ne mogu zamisliti ni jedan dan bez Tebe. Sve bi bilo bez smisla.

Ponekad se uplašim kada vidim što se događa u svijetu. Čitave se nacije okreću protiv Tebe. Mnogi ljudi namjerno odlaze od Tebe i prepuštaju se uživanju u čarima ovoga svijeta. Uvijek me iznova podsjeti da je uzak put koji vodi u život s Tobom, dok široki put vodi u propast. Udijeli mi snage i pomozi da ustrajem na tom uskom putu.

Oče, čvrsto me drži za ruku i često me podsjeti da se nemam čega bojati ili brinuti se. Kada me problemi ovoga svijeta pokušavaju zaokupiti, kada se ljuti valovi života uzburkaju oko mene, štiti me. Ti si moja stijena, moja tvrđava, moje jedino utočište!

PROČITAJTE: Molitva na početku radnog tjedna

Zaštiti me od mojih vlastitih slabosti. Jako dobro znaš na što sam sve slab i koliko se svaki dan trebam boriti protiv grijeha. Neka me Tvoj Duh podsjeti na sve što piše u Riječi i pomogne mi da se borim protiv otrovnih strijela neprijatelja moje duše.

Kao što si prošloga dana stajao uz mene i pratio me u svim poteškoćama, molim Te da to činiš i danas. Sve svoje potrebe stavljam u Tvoje brižne ruke i prepuštam se Tvome vodstvu. Amen!

Gospod je tvrđava tlačenom, tvrđava spasa u danima tjeskobe. Nek’ se uzdaju u te koji znaju ime tvoje, jer ne ostavljaš onih što ljube tebe, o Gospode. (Psalam 9, 10-11)