Svećenik pomaže ljudima da se odviknu od prejedanja: “Nekada sam imao 210 kilograma”

Ovaj svećenik pomaže ljudima da se odviknu od prejedanja. I sam se borio s tim problemom i u jednom trenutku imao 210 kilograma.

“Prejedanje je uništilo moje tijelo. U jednom trenutku sam težio čak 210 kilograma”, priznaje američki svećenik Ryan Rooney.

Na YouTubeu je objavljen njegov video u kojem priznaje kako je imao problema s kompulzivnim prejedanjem te kako je tijekom procesa mršavljenja promijenio svoj život. Ovaj mladi svećenik danas pomaže drugima koji imaju isti problem, piše Aleteia.

Rano je ostao bez oca

Nakon što ga je otac napustio kada je imao četiri godine, tražio je utjehu u jelu. To mu je pomoglo da se nosi s ljutnjom i odbacivanjem koje je osjećao. Ali njegova patnja zbog gubitka zemaljskog oca također ga je potaknula da se osloni na svog nebeskog Oca.

Problemi s kilogramima su tijekom života postajali sve ozbiljniji. Svećenik Ryan svjedoči kako je u razdoblju od pola godina znao dobiti čak 32 kilograma.

Upoznajte svećenika koji pomaže ljudima da se odviknu od prejedanja: "Nekada sam imao 210 kilograma"

Napokon je shvatio kako mu je potrebna pomoć i potražio ju je u lokalnom centru za pomoć svećenicima. Danas svjedoči kako se odlučio oduprijeti demonima koji su ga sprječavali u svećeničkom rastu. Počeo se zdravije hraniti i krenuo je u teretanu.

“Naravno da atmosfera u teretani čovjeka može dovesti u napast. Međutim, svaki čovjek može odabrati hoće li se boriti protiv tih napasti”, kaže otac Ryan.

Želi pomoći svima koji imaju isti problem

Dok se borio sa svojom ovisnošću o hrani, spoznao je kako je okružen ljudima s istim problemom te kako je njima potrebna pomoć od svećenika koji ih razumije.

“Bio sam svećenik s ovisnošću, ali sam istovremeno bio svećenik koji nikada nije gubio nadu”, završava otac Ryan.