Svi Božji darovi su pripremljeni za nas
Foto: Pexels

Svi Božji darovi su pripremljeni za nas. On predviđa naše potrebe. Iz punine koja se nalazi u Isusu Kristu Bog nas opskrbljuje svojom dobrotom.

U svakoj oskudici se možeš potpuno pouzdati u Njega, jer je sve pouzdano predvidio. U svim prilikama prepoznaje i zna da trebaš ovo ili ono.

Neki je čovjek putovao kroz pustinju i kada je prešao dan hoda i napravio si šator, vidio je da mu nedostaju mnoge neophodne stvari koje nije ponio u svojoj vreći. ”Ah”, rekao je ”nisam to predvidio: da pođem ovim putem još jednom, ponio bih sa sobom stvari koje su mi toliko potrebne.”

Ali Bog sve predviđa i vidi sve potrebe svoje djece, i čim su u nevolji već se za njih pobrinuo. Gospodin je pripremio svako dobro za siromašne u srcu — dobro i jedino dobro. ”Moja ti je milost dovoljna”. ”Snaga će ti trajati dok si živ”.

VIDI OVO: Ne brini: Bog će ispuniti svaku tvoju potrebu!

Je li tvoje srce danas potišteno? Bog je znao da će tako biti, a utjeha koju tvoje srce treba nalazi se u ovom tekstu. Siromašan si, ali Bog je mislio na tebe i pripremio ti je blagoslov koji ti je ovog trenutka potreban.

Osloni se i pozovi na obećanja, vjeruj i čekaj na ispunjenje. Osjećaš li da još nikada nisi bio toliko svjesno zao i loš — kao upravo sada? Gle, izvor krvi je stalno otvoren i moćan da opere tvoj grijeh.

Nikada nećeš doći u stanje u kome ti Krist ne bi mogao pomoći. Ništa te neće moći omesti u tvom duhovnom radu, a da ti Krist ne bi mogao pružiti pomoć, jer, ma što da ti se dogodi — u Kristu ti je osigurana pomoć.

Autor: Charles Spurgeon