Svi u crkvi su ubacili svoj prilog, a ovaj čovjek je ostavio i jednu poruku

Svi u crkvi su ubacili dobrovoljni prilog u za to namijenjenu posudu, no jedan čovjek je odlučio u nju ostaviti jednu poruku.

“Potom sjede nasuprot riznici te promatraše kako narod baca sitniš u riznicu. Mnogi bogataši bacahu mnogo. Dođe i neka siromašna udovica i baci dva novčića, to jest jedan kvadrant. Tada dozove svoje učenike i reče im: Doista, kažem vam, ova je sirota udovica ubacila više od svih koji ubacuju u riznicu. Svi su oni zapravo ubacili od svoga suviška, a ona je od svoje sirotinje ubacila sve što je imala, sav svoj žitak.” Marko 12,41-44

Među gomilom koverti u Metodističkoj crkvi u Charlotteu, Sjeverna Karolina, pojavila jedna vrlo posebna poruka.

Više od 80 godina drvena posuda se prenosila između klupa u koju su vjernici ubacivali dobrovoljne priloge. Sada, blagoslov pronađen u jednoj od omotnica s donacijom se ubrzo proširio diljem svijeta, i to s dobrim razlogom.

VIDI OVO: Trebaju li crkve prestati s prikupljanjem dobrovoljnog priloga tijekom bogoslužja?

Anonimni beskućnik je nazočio na zajedničkom bogoslužju te ostavio kovertu u posudi za dobrovoljne priloge na kojoj je s vanjske strane pisalo: “Molim vas, ne ljutite se. Nemam puno. Ja sam beskućnik. Božji blagoslov.”

poruka

A unutar koverte? 18 centi. Većini ljudi 18 centi je isto kao i ništa, ali kao što pastor Patrick S. Hamric kaže, tih 18 centi je vjerojatno bilo sve što je imao u džepu. “Svatko u našoj zajednici je bio dotaknut duhom u kojem je poklonjen dar”, rekao je.

NAJNOVIJE!